Tisztelt Szakértő!

Kérdésem lenne, hogy 2006-ban vettünk fel svájci frank alapú hitelt, de először édesanyámék házát ajánlottuk fel. A közvetítő szerint elégnek kellett volna lenni, de nem lett és így az anyósomék háza is fedezet alatt van. Szeretnénk forintosítani a hitelünket, mert így havi 86.000 Ft-ot fizetünk jelenleg a felvett 50.000 Ft helyett amit kellene fizetnünk és az árfolyamveszteséggel is kevesebbet ír ki az Önök kalkulátora.

Édesapám közben meghalt és így semmi papírt nem tudok intézni, mert az aláírása kellene, de mivel négyen vagyunk testvérek, a testvéreimet nem szeretném belevonni a hitelbe. Lehetne-e olyan megoldás, hogy anyósomék háza elegendő lenne jelenleg? Nagyon valószínű, hogy először is elég lett volna, de őket nem akartuk bevonni a hitelbe.

Így az ő házukra és a miénkre kaphatunk-e hitelt úgy, hogy jelenleg a másik hitelünkkel van terhelve, amit ki szeretnénk váltani?
Valamint ennek milyen díjai vannak?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Anita

Kedves Anita!

Problémamentesen, határidőre törlesztett kölcsönök esetén van lehetőség hitelkiváltásra. A problémamentes hitelmúltat ellenőrzik a pénzintézetek, s alapfeltétel, hogy a kiváltandó kölcsön egyenlege nem mutathat hátralékot. Amennyiben ennek a feltételnek eleget tesznek, akkor az ingatlan- és jövedelemfedezettséget kell megvizsgálni.

Azt tudni kell, hogy svájci frank alapú hitel forintra váltása azonnali árfolyamveszteséget jelenthet, mivel a svájci frank jelenlegi árfolyama jóval magasabb a felvételkor érvényes árfolyamnál. Emiatt érdemes először annak utánanézni, hogy mennyi most pontosan a fennálló tőketartozás svájci frankban, majd azt forintosítani a jelenlegi árfolyammal és ezt követően kalkulálni. Lakáscélú hitel most rendkívül kedvező kamatláb mellett váltható ki, így lehetséges, hogy a kiváltással járó árfolyamveszteség ellenére is érdemes kiváltani a kölcsönt.

A kiváltandó hitelösszeg ismeretén kívül a személyre szabott hitelkalkulációhoz Szakértőinknek azt is tudniuk kellene, hogy hol található és mennyit ér anyósa háza, illetve az Önök ingatlana, továbbá hogyan alakul a háztartás jövedelmi helyzete, mennyi az igazolt rendszeres havi bevételük és kiadásuk. Lényeges, hogy melyik ingatlant milyen típusú és összegű hitel terheli. Ezen információk birtokában Tanácsadóink megkeresik az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő legkedvezőbb hitelkonstrukciót, mellyel a hitelkiváltás megoldható. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

A hitelfelvétel során felmerülő költségeket díjmentes hitelajánlatunk szintén tartalmazza. Bankpartnereink díjelengedési akcióinak köszönhetően a járulékos költségek egy része megspórolható.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése