Kiváltható olyan hitel, amit rendszeresen fizetek, de van elmaradásom?

Tisztelt Hitelnet!

65 éves vagyok. A férjem 35 évi ismeretség és 12 évi házasság után elhagyott. Válunk. A házasságunk alatt felvettünk (nagyrészt én a nevem alatt) több hitelt és hitelkártyát, valamint van egy jövő nyáron lejáró svájci alapú kölcsönünk, ami a házra van terhelve és amit a férjem vállalt, hogy fizet. A nyugdíjamból arra telik, hogy minden banknak valamennyit fizessek, de nem tudom sem az egész összeget, sem az elmaradásokat fizetni. A férjem sem fizeti a devizahitelt. A bankok egymás után fenyegetnek, de sehonnan sem tudok pénzt szerezni. A házat én vettem a saját pénzemen, de sajnos kettőnk nevére. Eladni nem akarom, mert nekem nincs senkim, nincs hova mennem. A válóper fél éve húzódik, még tárgyalás sem volt. Attól rettegek, hogy mindent elvesztek. A jelenleg fennálló hitelállomány kb. 3 millió Ft, de ez napról napra nő.

Van még segítség?
Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
Judit

Kedves Judit!

Hitelkiváltás esetén az egyik feltétel, aminek eleget kell tenni, a hitelek problémamentes törlesztésének igazolása. Ez a törlesztési bankszámla kivonatokból látszik. Ha az adós nem szerződésszerűen, határidőre törleszt, az már negatívan befolyásolja a hitelbírálat eredményét. Amennyiben elmaradás is van, a bankok elutasítják az igénylő adósságrendező hitelkérelmét. A fent leírtak alapján tehát sajnos nem fogunk tudni segíteni Önnek az adósságrendező hitel felvételében.

Amit tehet, hogy a hitelnyújtó bankoknál megpróbál igénybe venni valamilyen fizetéskönnyítő lehetőséget, jóllehet erre általában addig van lehetőség, amíg az adós nem halmoz fel hátralékot. Megoldás lehet esetleg a futamidő hosszabbítás.

Válásuk ellenére azonban a férje törlesztési kötelezettsége ugyanúgy fennáll azoknál a hiteleknél, amiket közös névre vettek fel. Attól, hogy Önök elválnak/elváltak, ő még ugyanúgy felel a hitel visszafizetéséért, ha adóstársként szerepel a hitelügyletben. Nemfizetés esetén a bankok elsőként nem az ingatlant fogják árverezni, hanem a hátralékos tartozást a jövedelemből történő tiltással próbálják csökkenteni. Ez esetben volt férje jövedelmét szintén tilthatják.

Javasoljuk, hogy a fizetéskönnyítés érdekében mielőtt keresse fel az érintett hitelintézeteket!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Lányomnak szeretnék segíteni lakásvásárlása miatt, de mivel aktív bar listán vagyok 600 ezer Ft tartozás miatt, melyet folyamatosan minden hónapban törlesztek, így fel lehet-e venni 3 millió forintot, hogy az előleget letegyem?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Felmondta a bank a hitelemet, mert nem tudom fizetni a pontos részletet. Minden hónapban fizetek, de sajnos csak kevesebbet, vagyis nem nem fizetem, hanem csak kevesebbet fizetek.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mit lehet tenni hisz fizetek, de akkor feleslegesen ha mégis elveszik a házam?
Tisztelettel: Szilvia


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x