Kismama GYES-en, GYED-en milyen feltételekkel kaphat hitelt?

Gyesen lévő kismama jelenleg egyetlen pénzintézetnél sem tud fedezet nélküli személyi kölcsönt igényelni, ugyanis a GYES önmagában nem fogadható el jövedelemként. Továbbá a legtöbb bank személyi kölcsön felvétele esetén legalább nettó 90-100 ezer forintos jövedelmet ír elő, a gyes összege azonban ennél lényegesen alacsonyabb.

Gyesen lévő kismama jelzáloghitel igénylése
Ezen a kategórián belül különbséget kell tenni a hitelfelvételi szándék között aszerint, hogy a gyesen lévő kismama egyedül vagy társigénylőként kívánt akár szabad felhasználású, akár lakáscélú jelzáloghitelt felvenni.

Mivel a GYES önmagában nem fogadható el jövedelemként, ezért egyéb – a pénzintézetek szempontjából elfogadható – jövedelem hiányában nem valósulhat meg a hitelügylet.

Más a helyzet azonban, ha a jelzáloghitelt a gyesen lévő személy nem egyedül igényli, hanem a főadós mellett csupán társigénylőként veszt részt a kölcsönügyletben. Ilyen esetben ugyanis a házastárs vagy élettárs – legalább minimálbért elérő – jövedelme mellett a pénzintézetek elfogadják és számolnak a GYES összegével is, aminek köszönhetően kedvezőbb hitelminősítési kategória érhető el, mint a GYES figyelembe vétele nélkül.

A GYES összeg ugyanis a háztartás jövedelmét kiegészíti, s a jövedelemvizsgálat során akár kedvezőbb kamatszint, akár magasabb hitelösszeg is elérhető általa.

Önálló és egyedüli jövedelemként az alábbi jövedelemtípusok sem fogadhatók el:

  • GYED
  • TGYÁS
  • Árvaellátás
  • Családi pótlék
  • Főállású anyasági jövedelem
  • Gyermektartás
  • Napidíj

Azonban annak nincs akadálya, hogy fenti jövedelemtípusokat a bankok elfogadják kiegészítő jövedelemként a főadós munkaviszonyból származó, legalább a minimálbér összegét elérő jövedelme mellett.

Kérdések a témában:

Lakást szeretnénk a párommal, de válófélben van és a kérdés, hogy így kaphatunk hitelt vagy nincs lehetőség rá? Én kismama vagyok és sok lehetőségem nincs. Szeretnek tájékoztatást kapni ezzel kapcsolatban.
Judit

Kedves Judit!

Kismamaként valóban nincs lehetőség az önálló hitelfelvételre. Amennyiben a párja válása már folyamatban van, s ez a bírósághoz beadott dokumentummal igazolható, akkor a volt feleség, mint házastárs bevonása nem szükséges a hitelügyletbe, tehát van lehetőség a kölcsönkérelem elindítására.
Lakáshitel ajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A kérdésem az lenne, hogy 2007-ben felvettem , akkor még egyedülállóként, CHF alapon 7.300.000.- Ft-ot. Időközben férjhez mentem, született egy kislányom, 15 hónapos, jelenleg gyeden vagyok. Így viszont nem tudom gondolkozhatok-e hitelkiváltásban? A gyedem a maximum, de most olvastam, hogy nem fogadják több helyen jövedelemként. Ön szerint van-e esély rá, hogy valahogy átválthatom? Az ingatlanfedezet elbírja, mert azóta rá lett költve a házra, tehát az bírja. Mindig pontosan törlesztek, elmaradás sosem volt. A férjem bőven átlag felett keres, nettó 500.000.- Ft felett. Igazából nem tudom, hogy ilyenkor a család jövedelmét nézik és adóstársként bevonható-e, vagy egyszerűbb lenne ha ő venné fel a hitelt? (csak még nem telt el az 5 év, az adózás miatt, 2007 szeptemberben vettem fel a hitelt.) Esetleg, ha ő venné fel, mennyi adót kéne befizetni? Vagy van-e olyan bank vagy pénzintézet (esetleg takarékszövetkezet), ahol jövedelemként elfogadnák a gyedet? Ebben kérném szíves segítségét. Köszönettel. Linda

Kedves Linda!

Elsődleges és önálló jövedelemként a GYED valóban nem fogadható el, de annak semmi akadálya, hogy a hitelfelvételkor a férje legyen az adós, Ön pedig az adóstárs. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják a hitellehetőségeket.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
91 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Gyesből vonhatnak-e személyi hitelt? Adóstárs vagyok, de elváltunk. Férjemnek van jövedelme. Személyi hitelt vettünk fel anno.
Köszönöm szépen.

Kedves Anita!
Az adóstárs ugyanúgy felel egy kölcsön visszafizetéséért, mint az adós, tehát elvileg Ön is felel a kölcsön visszafizetésért.
Ha a törlesztő részlet tiltására gondol, ezzel kapcsolatban végrehajtási ügyekben illetékes szakértő tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy 10 millió hitel felvételhez, elegendő az önerő, vagy kell mellé egy ingatlanfedezet is?
Válaszát előre köszönöm.
Szép napot.

Kedves Laura!
A megadott információk alapján sajnos nem tudunk pontos tájékoztatást adni. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tisztelettel!
Az lenne a kérdésem, Németországban élek és nevelem a kisfiam a párommal. Itt született a kisfiam, egy háztartásban élünk az apukával, együtt vagyunk, de még nem vagyunk házasok. És erre a kinti gyes/gyedre fel lehetne-e venni esetleg hitelt. A kinti gyes/gyed merőben eltér az otthonitól. 600 Eu.
Előre köszönöm válaszát.

Kedves Laura!
A családtámogatási juttatások – függetlenül, hogy melyik országban kapja az igénylő – csak kiegészítő jövedelemként fogadhatók el az adós önálló jövedelme mellett. Így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Lakáshitelt szeretnék felvenni, de párom nem igényelhet, mivel KHR listán van. Van egy fél éves kislányunk, így én GYED-en vagyok. Azt hallottam, hogy így én se vehetek fel semmilyen hitelt, hogy házat tudjunk venni.
Ez igaz?

Kedves Andi!
A GYED önálló jövedelemként nem fogadható el, így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakáshitelt ajánlani.

Én mint 4 gyermekes anya szeretnék hitelhez jutni, mert most nagy szükségem lenne rá.

Kedves Klaudia!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és megfelelő jövedelemfedezettség esetén Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkonstrukciókat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jó napot!
Csedet kapok.
Egyedül tudok hitelt felvenni?

Kedves Barbara!
A CSED önálló jövedelemként nem fogadható el. Adóstárs bevonásával nyílhat lehetőség hitelfelvételre. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tiszteletem!
Gyeden lévő anyuka vagyok. Adósságrendező hitelt szeretnék igényelni. A páromnak 1 hónapja van munkaviszonya, ami határozatlan. Az én gyedem nettó 175.000 Ft.
Hol és hogyan tudnék hitelt igényelni?
Segítséget előre is köszönöm!

Kedves Viki!
A gyed önálló jövedelemként sajnos nem fogadható el. Hitelfelvételre akkor nyílik lehetőség, ha férjének jelenlegi munkahelyén meglesz a 3 hónapos, már nem próbaidős, folyamatosan pedig a 6 hónapos munkaviszonya.

Érdeklődni szeretnék, hogy vehetek-e fel hitelt, ha cseden vagyok? Havi 170 ezer Ft-om megvan, amit a munkáltatóm szokott utalni.
Ha igen, akkor melyik pénzintézetekhet fordulhatok?

Kedves Alexandra!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Ezt követően Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot!

Üdvözlet!
Jelenleg CSED-en vagyok a kisfiammal. Havi nettó jövedelmem, amit a munkáltatóm utal az 154.000 Ft. Van lakáshitelem és személyi kölcsönöm, ennek havi díja 54.000 Ft.
Tudok valahol minimum 200.000 Ft gyors személyi kölcsönt? PROVIDENT kizárt!

Kedves Alexandra!
A leírtak alapján sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Jó napot!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik bank ad kölcsön kis összeget, mondjuk 50.000 forintot, ha főállású anya vagyok? 4 kiskorú gyermekem van és 94.650 forint bevételem ebből.

Kedves Zsuzsa!
Főállású anyasági jövedelemre sajnos egyik pénzintézetnél sem igényelhető kölcsön.

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, hogy van két gyermekünk, a kisebbikkel apuka el tud menni gyedre munka mellett, de a nagyobbik után is neki kell kapni a családi pótlékot meg a gyest. Szeretnék házat vásárolni.
De ha ő kapja a gyerekek után, akkor én még lehetek adóstárs a lakásvásárlásnál?
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel: V-né

Kedves Alexandra!
Az élettárs, házastárs akkor is kötelezően bevonndó adóstárs egy hitelügyletben, ha nincsen igazolható jövedelme.
Személyre szabott, díjmentes hiteltájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézést!

Tisztelt Hitelnet!
Gyeden vagyok jelenleg, tpre megyek nemsokára és mellette gyedet kapom! Ezekkel a paraméterekkel igénybe tudom venni a csok 10+15 hitelét? Így tp+gyed+2 gyerekre családim lesz, tb kifizető hely a munkahelyem, így számlára érkező pénz nem táppénz megjegyzésben érkezik, hanem mint munkabér. Nem tudom, hogy ez számít-e, gondoltam megjegyzem:). Párommal házasok vagyunk, neki egyenlőre van rendes bejelentett munkaviszonya, ám 3 hét múlva vált és tanulmányi szerződése lesz.
Köszönöm előre is a segítséget!

A CSOK jogosultsághoz szükséges TB jogviszony a leírtak alapján meglesz. A munkáltatói ellenőrzés során aonban probléma lehet a gyedből. A gyed ugyanis önálló jövedelemként nem, csak kiegészítő jövedelemként vehető figyelembe.

Üdvözlet.
Férjemmel szeretnénk igénybe venni adósságrendező hitelt, melynek többsége az én nevemen szerepel. Jelen pillanatban táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesség miatt, jelenlegi munkaviszonyom több mint 3 éves, határozatlan idejű. Én lennék az adós, férjem adóstárs. Táppénz összege 107.000 Ft. Férjem keresete 120 000 Ft körüli.
Kérdésem az lenne, ilyen kondíciók mellett van-e esélyem hitelt megkapni rá?

Kedves Heni!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják az elérhető adósságrendező hitelkonstrukciókat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Társigénylő

Kedves Vivien!
A gyes kiegészítő jövedelemként fogadható el hitelfelvétel során. Ha lenne megfelelő jövedelemmel (pl. munkaviszony) rendelkező adós bevonására, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!


91
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x