Gyesen lévő kismama jelenleg egyetlen pénzintézetnél sem tud fedezet nélküli személyi kölcsönt igényelni, ugyanis a GYES önmagában nem fogadható el jövedelemként. Továbbá a legtöbb bank személyi kölcsön felvétele esetén legalább nettó 90-100 ezer forintos jövedelmet ír elő, a gyes összege azonban ennél lényegesen alacsonyabb.

Gyesen lévő kismama jelzáloghitel igénylése
Ezen a kategórián belül különbséget kell tenni a hitelfelvételi szándék között aszerint, hogy a gyesen lévő kismama egyedül vagy társigénylőként kívánt akár szabad felhasználású, akár lakáscélú jelzáloghitelt felvenni.

Mivel a GYES önmagában nem fogadható el jövedelemként, ezért egyéb – a pénzintézetek szempontjából elfogadható – jövedelem hiányában nem valósulhat meg a hitelügylet.

Más a helyzet azonban, ha a jelzáloghitelt a gyesen lévő személy nem egyedül igényli, hanem a főadós mellett csupán társigénylőként veszt részt a kölcsönügyletben. Ilyen esetben ugyanis a házastárs vagy élettárs – legalább minimálbért elérő – jövedelme mellett a pénzintézetek elfogadják és számolnak a GYES összegével is, aminek köszönhetően kedvezőbb hitelminősítési kategória érhető el, mint a GYES figyelembe vétele nélkül.

A GYES összeg ugyanis a háztartás jövedelmét kiegészíti, s a jövedelemvizsgálat során akár kedvezőbb kamatszint, akár magasabb hitelösszeg is elérhető általa.

Önálló és egyedüli jövedelemként az alábbi jövedelemtípusok sem fogadhatók el:

  • GYED
  • TGYÁS
  • Árvaellátás
  • Családi pótlék
  • Főállású anyasági jövedelem
  • Gyermektartás
  • Napidíj

Azonban annak nincs akadálya, hogy fenti jövedelemtípusokat a bankok elfogadják kiegészítő jövedelemként a főadós munkaviszonyból származó, legalább a minimálbér összegét elérő jövedelme mellett.

Kérdések a témában:

Lakást szeretnénk a párommal, de válófélben van és a kérdés, hogy így kaphatunk hitelt vagy nincs lehetőség rá? Én kismama vagyok és sok lehetőségem nincs. Szeretnek tájékoztatást kapni ezzel kapcsolatban.
Judit

Kedves Judit!

Kismamaként valóban nincs lehetőség az önálló hitelfelvételre. Amennyiben a párja válása már folyamatban van, s ez a bírósághoz beadott dokumentummal igazolható, akkor a volt feleség, mint házastárs bevonása nem szükséges a hitelügyletbe, tehát van lehetőség a kölcsönkérelem elindítására.
Lakáshitel ajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A kérdésem az lenne, hogy 2007-ben felvettem , akkor még egyedülállóként, CHF alapon 7.300.000.- Ft-ot. Időközben férjhez mentem, született egy kislányom, 15 hónapos, jelenleg gyeden vagyok. Így viszont nem tudom gondolkozhatok-e hitelkiváltásban? A gyedem a maximum, de most olvastam, hogy nem fogadják több helyen jövedelemként. Ön szerint van-e esély rá, hogy valahogy átválthatom? Az ingatlanfedezet elbírja, mert azóta rá lett költve a házra, tehát az bírja. Mindig pontosan törlesztek, elmaradás sosem volt. A férjem bőven átlag felett keres, nettó 500.000.- Ft felett. Igazából nem tudom, hogy ilyenkor a család jövedelmét nézik és adóstársként bevonható-e, vagy egyszerűbb lenne ha ő venné fel a hitelt? (csak még nem telt el az 5 év, az adózás miatt, 2007 szeptemberben vettem fel a hitelt.) Esetleg, ha ő venné fel, mennyi adót kéne befizetni? Vagy van-e olyan bank vagy pénzintézet (esetleg takarékszövetkezet), ahol jövedelemként elfogadnák a gyedet? Ebben kérném szíves segítségét. Köszönettel. Linda

Kedves Linda!

Elsődleges és önálló jövedelemként a GYED valóban nem fogadható el, de annak semmi akadálya, hogy a hitelfelvételkor a férje legyen az adós, Ön pedig az adóstárs. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják a hitellehetőségeket.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

101 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg táppénzen vagyok, mivel kisbabát várok. Viszont hitelt szeretnék kiváltani.
Így is lehetséges vagy táppénz miatt ez lehetetlen?

Az szeretném megkérdezni, hogy lehetne nekem hitelt fölvenni gyedre? 99.300 Ft a jövedelmem. Lakást szeretnék fölújítani.

Én annyit szeretnék kérdezni, hogy a gyesre munkaviszony kellene?

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy családi pótlékot, gyest és gyerektartást kapom.
Erre felvehetek hitelt? 93.000 Ft kapok.

Jó napot!
Meg szeretném kérdezni magasabb családi pótlékra meg gyes meg otthongondozási díjra felvehetek hitelt?

Gyesből vonhatnak-e személyi hitelt? Adóstárs vagyok, de elváltunk. Férjemnek van jövedelme. Személyi hitelt vettünk fel anno.
Köszönöm szépen.

Jó napot!
Az lenne a kérdésem, hogy 10 millió hitel felvételhez, elegendő az önerő, vagy kell mellé egy ingatlanfedezet is?
Válaszát előre köszönöm.
Szép napot.

Tisztelettel!
Az lenne a kérdésem, Németországban élek és nevelem a kisfiam a párommal. Itt született a kisfiam, egy háztartásban élünk az apukával, együtt vagyunk, de még nem vagyunk házasok. És erre a kinti gyes/gyedre fel lehetne-e venni esetleg hitelt. A kinti gyes/gyed merőben eltér az otthonitól. 600 Eu.
Előre köszönöm válaszát.

Lakáshitelt szeretnék felvenni, de párom nem igényelhet, mivel KHR listán van. Van egy fél éves kislányunk, így én GYED-en vagyok. Azt hallottam, hogy így én se vehetek fel semmilyen hitelt, hogy házat tudjunk venni.
Ez igaz?

Én mint 4 gyermekes anya szeretnék hitelhez jutni, mert most nagy szükségem lenne rá.

Jó napot!
Csedet kapok.
Egyedül tudok hitelt felvenni?

Tiszteletem!
Gyeden lévő anyuka vagyok. Adósságrendező hitelt szeretnék igényelni. A páromnak 1 hónapja van munkaviszonya, ami határozatlan. Az én gyedem nettó 175.000 Ft.
Hol és hogyan tudnék hitelt igényelni?
Segítséget előre is köszönöm!

Érdeklődni szeretnék, hogy vehetek-e fel hitelt, ha cseden vagyok? Havi 170 ezer Ft-om megvan, amit a munkáltatóm szokott utalni.
Ha igen, akkor melyik pénzintézetekhet fordulhatok?

Üdvözlet!
Jelenleg CSED-en vagyok a kisfiammal. Havi nettó jövedelmem, amit a munkáltatóm utal az 154.000 Ft. Van lakáshitelem és személyi kölcsönöm, ennek havi díja 54.000 Ft.
Tudok valahol minimum 200.000 Ft gyors személyi kölcsönt? PROVIDENT kizárt!

Jó napot!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy melyik bank ad kölcsön kis összeget, mondjuk 50.000 forintot, ha főállású anya vagyok? 4 kiskorú gyermekem van és 94.650 forint bevételem ebből.

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, hogy van két gyermekünk, a kisebbikkel apuka el tud menni gyedre munka mellett, de a nagyobbik után is neki kell kapni a családi pótlékot meg a gyest. Szeretnék házat vásárolni.
De ha ő kapja a gyerekek után, akkor én még lehetek adóstárs a lakásvásárlásnál?
Előre is köszönöm.
Üdvözlettel: V-né

Tisztelt Hitelnet!
Gyeden vagyok jelenleg, tpre megyek nemsokára és mellette gyedet kapom! Ezekkel a paraméterekkel igénybe tudom venni a csok 10+15 hitelét? Így tp+gyed+2 gyerekre családim lesz, tb kifizető hely a munkahelyem, így számlára érkező pénz nem táppénz megjegyzésben érkezik, hanem mint munkabér. Nem tudom, hogy ez számít-e, gondoltam megjegyzem:). Párommal házasok vagyunk, neki egyenlőre van rendes bejelentett munkaviszonya, ám 3 hét múlva vált és tanulmányi szerződése lesz.
Köszönöm előre is a segítséget!

Üdvözlet.
Férjemmel szeretnénk igénybe venni adósságrendező hitelt, melynek többsége az én nevemen szerepel. Jelen pillanatban táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesség miatt, jelenlegi munkaviszonyom több mint 3 éves, határozatlan idejű. Én lennék az adós, férjem adóstárs. Táppénz összege 107.000 Ft. Férjem keresete 120 000 Ft körüli.
Kérdésem az lenne, ilyen kondíciók mellett van-e esélyem hitelt megkapni rá?

Társigénylő

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Fogyasztóbarát lakáshitelnél (10 évig fix kamat), ha változik a jövedelmem, és a forrása, rosszul járok?
Gyedre fogok menni. Lakáshitelünk van, az én számlám a forrás. A gyed (és előtte a csed) lehet a hiteltörlesztő forrása? A kamat vagy bármi módosul emiatt? Vagy utólag senki se nézi már? Az összeg havonta, ami rákerül a számlámra, bőven elég a fedezethez, csak nem úgy fog érkezni, hogy “munkabér”. Ez baj?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Olyan probléma adódott, amiben anyukám albérletét kellene megvásárolni, lakhatás miatt. Viszont anyukám bárlistás. Jövedelme havi szinten 200-300 ezer körül van, de sajnos csak 4 órás bejelentéssel.
Kérdésem a következő lenne: én, mint a lánya gyesen vagyok, illetve gyerektartást is kapok az első lányom után, hogyan lehetne megoldani, hogy hitelt vegyünk fel lakásvásárlás céljából anyukámmal közösen?
Válaszát előre is köszönöm!

Jó napot!
Bianka vagyok és érdeklődnék, hogy tudnánk-e a párommal úgy hitelt felvenni, ha én gyesen vagyok, ő pedig még próbaidőn van és májusban lesz bejelentve határozatlan ideig?!
Választ köszönöm!

Jó napot.
Voltam már a bankban, hitelképes is lennék, mivel hitelem nincs, jövedelmem is meghaladja az elvárásokat.
Kérdésem viszont az lenne, Gyed extra és táppénz mellett sem vagyok hitelképes?

Gyeden vagyok, párom dolgozik.
Vehetünk fel hitelt?

Üdvözlöm.
Engem az érdekelne, hogy jelenleg cseden vagyok a beteg gyermekemmel és szükségünk lenne egy autóra, ezt autóhitelből szeretném finanszírozni.
Ez lehetséges úgy, hogy még cseden vagyok?
Válaszát előre is köszönöm!

Jó estét!
Olyan kérdésem lenne, hogy a párommal lakáshitelt szeretnénk felvenni, de Ő most jelenleg gyeden van, viszont van bejelentett munkaviszonya 8 éve.
Így megkaphatnánk a hitelt?

Szeretnék jelzáloghitelt fel venni.

Üdvözlöm!
Lakásfelújításra szeretnék hitelt felvenni! Táppénzen lévő kismama vagyok!
Kérdésem az lenne, hogy kaphatok-e hitelt? Eddig közalkalmazotti jogviszonyban dolgoztam, mellette másodállásban egyéni vállalkozó voltam Katásként. Párommal még nem vagyunk házasok, eddig egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozott, más jövedelme nincs. Most, hogy én szüneteltetem a vállalkozást, ő lesz a vállalkozó.

Tisztelt Hölgyem/Uram,
hitelt szeretnék felvenni lehetőleg minden családi segítség nélkül. GYED-en vagyok. A babám egy éves. Van egy kb. 23 milliót érő hitelmentes öröklakásom. Az abból származó havi bevétel adózás után nettó 115.000,- Katás vagyok, szüneteltetem a vállalkozásom, és ezt szeretném tenni még legalább két évig. Jelenleg az össz. havi bevételem (GYED + családi pótlék) kb. 60.000,- + a lakáskiadásból származó 115.000,-
Szeretnék egy másik lakást venni, amihez legalább 10.000.000 Ft-ra van szükségem.
Kaphatok így hitelt?
Válaszát előre is nagyon köszönöm.
Viki

Jelenleg CSED-en vagyok májusig (összege nettó 200e Ft + családi pótlék 27e Ft), ezt követően GYED-re kerülök, ekkor a családi pótlékkal kb. nettó 160e Ft lesz a juttatásom a gyermekem 2 éves koráig. Ekkor mennék vissza a munkahelyemre, ahol 15 éve dolgozom. Szeretnék venni egy lakást 11M Ft értékben, melyhez szükségem lenne 2,5M Ft jelzáloghitelre, a többi önerő.
Az lenne a kérdésem, hogy a fenti paraméterekkel, kaphatok-e hitelt. A férjem, ha szükséges beszállna adóstársként, neki nettó 400e Ft a jövedelme.
Válaszát előre is köszönöm: Gitta