Tisztelt Hitelnet!

A következő problémákra szeretnék némi útmutatást kérni. A faluban van egy kicsi ház (1 szoba, konyha, előtér, tároló), amit mindenképpen szeretnénk megvenni. A párom és anyósom nevén van a jelenlegi lakás és ezt nem akarja anyósom zálogosítani.

A ház, amit szeretnénk megvenni, 1.600.000 Ft, viszont nincs fürdő és a szennyvíz is csak kapun belül van bevezetve, valamint telek sincs hozzá és helyre is kéne pofozni, tehát kell rá költeni.

A mostani lakásrész amiben élünk kb. 1.000.000 Ft-ban van és ezt saját erőből csináltuk meg hosszú évek alatt. Tehát érthető modon szeretnénk belőle kivenni a pénzünket. A páromnak kb. 90.000 Ft az átlagkeresete és szeptembertől én is megyek dolgozni.

Szeretnék alternatívákat, hogy milyen lehetőségeink lehetnek és merre érdemes kezdeni ezt az egészet.

Előre köszönöm megtisztelő válaszukat.
Tisztelettel.
Kata

Kedves Kata!

A megvásárolni kívánt ház értéke túl alacsony ahhoz, hogy fedezetként a bankok elfogadják. A fedezetül bevonható ingatlannak legalább 4,5-5 millió forint értékűnek kell lenni. Tehát erre az ingatlanra sajnos nem tudnak lakásvásárlási hitelt felvenni.

A vásárláshoz másik ingatlanfedezetet is elfogadnak a pénzintézetek, ha megfelelő értékű és tulajdonosai hozzájárulnak a hitelfelvételhez. Ha tehát a párja és anyósa tulajdonában lévő ingaltan értéke eléri a fent meghatározottat és anyósa beleegyezik a jelzáloghitel felvételébe, akkor az szóba jöhet fedezetként.

A jelenlegi lakás felújítására költött 1 millió forinthoz csak akkor juthatnak hozzá, ha azt anyósa kifizeti Önöknek. Amennyiben sikerülne önerőből megvásárolni a házat, akkor annak korszerűsítéséhez esetleg már tudnánk hitelt felvenni.

Korszerűsítési hitel felvételekor
ugyanis a bankok nem a ház aktuális, hanem korszerűsítést követő értékéből indulnak ki. Ha korszerűsítés után a jelenleg 1.600.000 Ft-ot érő ház legalább 4,5-5 millió Ft-ot érne, akkor már lenne olyan pénzintézet, amely elfogadná a korszerűsítési hitel fedezeteként. A maximálisan felvehető hitelösszeg a ház jövőbeni értéke, a korszerűsítés költségvetése és az Önök jövedelmi helyzete alapján kerülne kiszámításra.

Ahhoz, hogy az Ön majdani keresetét is figyelembe vegyék a hitelbírálat során, legalább 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony igazolást kell benyújtania.

A korszerűsítéshez igényelhető - állami kamattámogatású és piaci kamatozású - lakáshitelekről honlapunkon részletes leírást talál.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
A megvásárolni kívánt ingatlan értéke kb. 4M. 2M-ért megvehetnénk. Önerő nincs, és más ingatlanfedezetet sem tudunk biztosítani. Jelenleg van egy 3 hónapos Fundamentám, de most derült ki, hogy ott is kell a háznak érnie 5M-t. Hogyan lehetne erre megoldást találni? Szeretném csak ezt a házat fedezetnek már az értéke miatt is, illetve van rá kb. 1-1,5 hónapom maximum, hogy megvegyem, mert ha nem, akkor másnak adják el.

Jó napot!
Szeretnék érdeklődni, hogy ha veszek fel hitelt egy használt lakás vásárlásához, úgy lehet igényelni hitelt, hogy lakásfelújításra is fussa belőle vagy kombinált hitel kell ilyenkor? Az én példám, hogy a lakást 3,5 millióért hirdetik és szeretnék kb. 4 milliót felvenni, persze még az egyeztetés történik a tulajjal, hogy ilyenkor mi a teendő.
A válaszukat ellőre is köszönöm.

Üdvözlöm!
A kérdésem a következő lenne: 2,1 M forintért szeretnénk vásárolni egy ingatlant (használt lakás Miskolcon). A tanácsadó azt mondta, hogy Magyarországon semelyik bank nem ad kölcsönt 4 M forint alatti értékű ingatlanra. Igaz ez? 1,5 M forintot szeretnénk igényelni, egyikünk sem Bar listás, semmilyen hitelünk nincs, tudnánk fizetni. Viszont alacsony a jövedelmünk, a férjemnek nettó100E nekem 45E Ft rehabilitációs ellátás + 33E Ft munkabér, két eltartott gyermekünk van.
Valóban nincs esélyünk saját lakás vásárlására banki hitelből?
Köszönöm.

Tisztelt hitelnet!
A kérdésem a következő:
34 éves vagyok, egyedül nevelem a fiamat. Albérletben lakom egy vidéki kisvárosban, közalkalmazott vagyok, határozatlan munkaviszonnyal. A nettó fizetésem 75.000 Ft, plusz a családi pótlék 12.000 Ft. Kapok még 20.000 Ft gyerektartást. Első lakásvásárló. A kinézett háznak 4.500.000 Ft a vételára. Szükségem lenne 3.500.000 Ft hitelre. A ház még nincs felértékelve.
A kérdésem, hogy ilyen feltételekkel megkapom a hitelt?
Úgy gondolom, hogy ez az utolsó lehetőségem, hogy saját lakásom legyen.
Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlöm önöket!
29 éves vagyok, egyedülálló. 3 és 4 millió forint közötti értékű ház vásárlását tervezem. Rendszeres havi nettó jövedelmem 145.000 Ft. Van egy törlesztésben lévő kb. 14.000 Ft összegű személyi kölcsönöm, mellyel soha nem maradtam el, még kb. 3 év van belőle. 3 és 4 millió közötti összeg törlesztő részlete 20 évre kb. 25 ezer forint a kalkulátor szerint.Úgy érzem, ezt szinte bármilyen körülmények között vállalni tudnám. Megtakarításom, egyéb bevonható ingatlanom nincs.
Kérdésem az lenne, jelen körülmények között van-e valamelyik banknál esélyem hitel felvételére házvásárlás céljából?
Köszönöm válaszukat.

Üdvözlöm!
31 éves vagyok. Használt lakást szeretnék vásárolni. 1,5 m Ft-ra tartják, 2,5 m Ft hitelt szeretnék igényelni 10 éves futamidőre. Az lenne a kérdésem, hogy a 1,5 m feletti részt a ház felújítására fordíthatom-e, vagy csak akkora összeget igényelhetnék amennyi az ingatlan eladási ára? Szükséges-e önrésszel rendelkezni? Két éve egy munkáltatónál dolgozok, minimálbérre vagyok bejelentve.
Milyen hitellehetőségeim lehetnek?
Válaszát köszönöm!

T. Hitelnet!
Használt lakást szeretnék vásárolni. Van 1,5 millió Ft önerőm, a ház 4,5 millió Ft. Kaphatok-e 3 millió Ft kölcsönt és milyen típusú hitelt? 25 éves folyamatos munkaviszonyom van, havi jövedelmem 172.000 Ft.
Köszönöm válaszát,
Tisztelettel,
Zita

Jó napot!
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy 21 éves vagyok és a barátommal szeretnénk venni egy házat, de közhasznú munkán vagyok alkalmazva. A kérdésem az lenne, hogy van-e valami esély arra, hogy fel tudjak venni hitelt a ház megvásárlására? Vagy valami segítséget kaphatnánk ez ügyben?
Előrre is köszönöm!

A feleségem és én szeretnénk egy használt lakást venni. Én dolgozom, a feleségem főállású anya. Mind a ketten 31 évesek vagyunk, 3 gyerekünk van. A lakást 4.000.000 Ft-ért adnák. Nincs önerőnk, se plusz ingatlan, ami bevonható lenne, én pedig szerepelek a báron aktívként kb. 170.000 Ft tartozással. Keresetem 2×4 órás, számlára érkezik, a kettő együtt 180.000 Ft. Itt dolgozom legalább 2 éve. A feleségem amit kap családi és gyet összege 73.000 Ft.
A kérdés, hogy lehet valami megoldás erre a kérdésre?