Lakásvásárlási svájci frank alapú jelzálogkölcsönöm havi részletét szeretném rögzíteni a gyűjtőszámlás megoldással. A bank szerint ha most benyújtom a kérelmemet, rám nem fog vonatkozni az állam és a bank között született megállapodás alapján a kamatelengedés. A kérelem határideje lejár december 31-én. A bank húzza az időt, illetve bekínálta a saját árfolyamrögzítéses konstrukcióját, amely március 31-ig igényelhető, amire feltételhetően biztosan nem fog vonatkozni a kamatelengedés. A kérdésem az, igaz-e, hogy a kamatelengedés tényleg nem vonatkozik majd az eddig megkötött gyűjtőszámlás árfolyamrögzítésre? Az majd egy következő még kidolgozás alatt lévő megoldás lesz, amit 2011 december 31 után is meg lehet kötni? Vagy mindez csak a bank próbálkozása, hogy megakadályozza a szerződéskötésemet?
Másik kérdésem a gyűjtőszámlás árfolyamrögzítés költségeire vonatkozik. A bank kéri tőlem a tulajdoni lap kikérésének árát, ami 7400 Ft, valamint a szerződésmódosítás közjegyzői díját is. Úgy tudtam, hogy mindez térítésmentes.
A választ előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel: Júlia
Kérdést feltette: Júlia

Kedves Júlia!
A kedvezményes árfolyamrögzítés módosításra kerül a Bankszövetség és a Kormány által létrejött megállapodás értelmében. Ezzel kapcsolatban tervezet van csak, amit ide kattintva olvashat el, de elfogadott törvény a mai napig még nem jelent meg.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése