Széchenyi kártya igénylésére olyan mikrovállalkozás, kis-, vagy középvállalkozás lehet jogosult, amely:

  • Egyéni vállalkozás, illetve gazdasági társaság formájában végzi tevékenységét
  • Legalább egy esztendeje működik. Egyéni vállalkozások esetében az utolsó teljes naptári évre vonatkozó SZJA bevallást,
  • gazdasági társaságok esetében pedig szintén az utolsó teljes naptári évre vonatkozó beszámolót szükséges benyújtani.
  • Az egyéni vállalkozónak, vagy gazdasági társaságnak nem lehet lejárt adótartozása, illetve egyéb bankgarancia- vagy
  • hitelszerződésből eredő hátralékos tartozása.

Hitelösszeg
Széchenyi Kártya esetén az igénybe vehető hitelkeret összege 500 ezer és 25 millió forint között lehet. Ez bármikor hozzáférhető, a már törlesztésre került összegek pedig újra felhasználhatók.

Futamidő
A kölcsön futamideje a hitelszerződés megkötését követő egy év, ám a hitelszerződés meghosszabbítható, továbbá a futamidő alatt a hitelkeret is módosítható.

A Széchenyi Kártya 2 elnevezésű konstrukció esetén a megkötésre kerülő hitelszerződés futamideje 1+1 év. Ez azt jelenti, hogy a hitel futamideje egy év, de a futamidő lejárata után a hitelszerződés egy évre újra meghosszabbodik, amennyiben az ügyfél bejelenti a meghosszabbítás iránti igényét, továbbá az igénylő benyújtja a hitelbírálathoz szükséges dokumentumokat a Széchenyi Kártya lejáratát megelőző minimum 30 nappal és a bank az ügyfél felülvizsgálati kérelmet pozitívan bírálja el. Ha tehát a kérelmet a pénzintézet jóváhagyta, akkor nincs szükség új hitelszerződés megkötésére.

Hiteltörlesztés
A Széchenyi Kártya hitelkerete által felvett hitelösszeg bármikor törleszthető, majd azt követően ismét igénybe vehető.

A Széchenyi Kártya által nyújtott hitel biztosítékaként az alábbiak szolgálnak:

  • Amennyiben gazdasági társaság hiteligényléséről van szó, akkor a többségi tulajdont birtokló magánszemély készfizető kezessége szükséges.
  • Ha egyéni vállalkozó igényli a Széchenyi Kártyát, akkor bármely magyarországi magánszemély készfizető kezességvállalása elfogadható.
  • A Garantiqa Hitelgarancia által nyújtott kezesség.
  • A Széchenyi Kártya hitelét folyósító bank nevére kiállított felhatalmazás, mely azonnali beszedési megbízásra szól.
  • Ha 10 millió forintot meghaladó hitelösszegről van szó, akkor ingatlanfedezet.
Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
3 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Címzett!
Széchenyi kártyát igényelne a vállalkozásom. Egy bérlemény felújítására kéne a hitelösszeg, ami kb 5.000.000 Ft-ot takar. Milyen havi költségekkel kell számolnom, teszem azt 5 éves futamidővel számolva?
Tisztelettel
Roland

Személyszállító vállalkozó vagyok./Taxi/ Autót szeretnék cserélni.Igényelhetek én is Széchenyi kártyát? Kis összegű hitelben gondolkodom:Kb.1000000Ft.12-18hónapos visszafizetéssel.Ha,lehetne kérnék kalkulációt a 12 és a 18 hónapos futamidőről is.Ft/hó?