Ki kell váltanom a meglévő hitelemet az újabb kölcsön miatt?

Tisztelt Szakértő!

Egyedülálló nő vagyok 1 gyermekkel, és tíz éve dolgozom pedagógusként. Jövedelmem 126 000 forint. Jelenleg rendelkezem személyi kölcsönnel, amelyet havonta 14 200 forintonként törlesztek. Lányom most kezdi a főiskolát, sajnos másként nem tudjuk megoldani a tandíjat, mint hitelfelvétellel.

Arról érdeklődnék, hogy 3-400 000 forint felvétele esetén milyen hiteltípust tudna ajánlani? A diákhitelt jobb szeretnénk kihagyni a dologból, és mivel valószínűleg néhány hónap múlva jövedelmezőbb munkahelyem lesz, így viszonylag gyorsan vissza is tudnám fizetni a felvett hitelt.

Nem tudom, hogy mennyire jelent problémát a meglévő személyi kölcsönöm. Már arra is gondoltam, hogy ha emiatt nem kaphatok még egy kölcsönt, akkor esetleg egy nagyobb összeget igényelnék és abból visszafizetném. Így vajon nagyobb eséllyel juthatok az összeghez? Illetve ha hitelkiváltásra és szabad felhasználásra is költeném az összeget, akkor milyen típusú hitelt volna célszerű igényelnem?

Milyen lehetőségeim vannak? Kérem szíves tájékoztatásukat!
Előre is köszönöm.
Erzsébet

Kedves Erzsébet!

300-400 ezer forint összeg felvételéhez személyi kölcsönt tudunk Önnek javasolni. Ehhez a hiteltípushoz nincs szükség ingatlanfedezet bevonására, fedezet nélkül nyújtják a pénzintézetek.

A meglévő személyi hitel törlesztő részletét is figyelembe kell venni az újabb személyi kölcsön elbírálásakor. A jövedelemvizsgálat eredményétől függ, hogy a meglévő kölcsöntörlesztés mellett mekkora összegű törlesztő részletet, illetve mennyi hitelt vállalhat még be adott jövedelemmel.

A hitelkiváltás is megoldás lehet, ha tud biztosítani ingatlanfedezetet a hitelfelvételhez. A minimálisan igényelhető összeg pénzügyi partnereinknél 1 millió forint. Nem mellékes az sem, hogy a jelzálog alapon történő hitelfelvétellel kedvezőbb kamatláb és alacsonyabb hiteltörlesztés érhető el. Ha kiváltásra kerülne a meglévő kölcsöne, akkor a hitelbírálat során sem kellene figyelembe venni, mint rendszeres havi kiadást.

A szabad felhasználású jelzáloghitel hitelkiváltásra is fordítható, melyet a bankok egymás között lebonyolítanak. A maradék összeget pedig Ön szabadon elköltheti, tehát a lánya taníttatását is finanszírozhatja belőle.

Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s hitelezési Tanácsadóink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról, melyek ingatlanfedezet nélkül, illetve jelzáloghitel formájában egyaránt elérhetők!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x