Tisztelt hitelnet!

2008-ban tartozásomat nem tudtam fizetni és a banktól kaptam részletfizetési lehetőséget, amivel éltem is! 2012. 03.-ban történt az utolsó részlet befizetése és ekkor kaptam egy értesítő levelet, hogy a tartozást kifizettem és lezártnak tekintik, de mivel megegyezés szerint történt, így 5 év a passzív státuszom! Ez érthető volt, kivártam!

Most 2017. 05. van és még mindig fenn vagyok! Felhívtam hát az érintettet, hogy már nem kéne hogy KHR-en legyek, erre közölte, hogy van még 200.000 Ft tartozás és ha ezt egy összegben kifizetem, 1 év múlva levesznek!

Akkor most nem értem. Elvileg és gyakorlatilag is kifizettem a tatozásom, kaptam levelet, hogy lezártnak tekintik és semmilyen eljárás nem indult ez ellen, lenyeltem az 5 évet, most meg ezt kapom! Se egy levél, se egy telefon, semmi… Felhívom őket és még mindig van valami?!

Nem kapok hitelt sehol. Hogy fizessek ki megint 200.000-et? Vagy kérjek megint részletfizetést és megint 5 év? Ezt nem értem. Albérletben élünk párommal és a kislányommal, jól keresek, becsülettel dolgozunk, neveljük a lányunkat, vártuk, hogy leteljen ez a sok év és erre megint kezdődik előről!

Szerintem ez így jogilag sántít, nem értek hozzá, de nem fer, hogy így elbánnak a tisztességes családokkal! Sajnos ha tényleg így helyes és jogilag is alátámasztják az igazukat, nem fizetek be semmit sem, mert ez már akkor rablás és félrevezetés! Hogy ha ez megy itt tényleg és ez a jövő vár a családomra, akkor itt hagyjuk az országot és persze 5 évet már el is pazaroltunk, már saját lakásunk lehetne…

Gyuszi

Kedves Gyuszi!

Elsőként mindenképpen az érintett bankkal történő egyeztetést javasoljuk arra vonatkozóan, hogy miből ered a fennálló 200.000 Ft-os tartozása, amikor korábban a tartozás lezárásáról tájékoztatták. Amennyiben az egyeztetést nem hoz eredményt, akkor esetleges panaszával az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központhoz fordulhat.

Hitelfelvételre aktív kHR státusszal sajnos nincs lehetőség. Passzív KHR státusz esetén bankpartnereink egyikénél megoldható lakáshitel igénylése akkor, ha a korábbi tartozás legalább 6 hónapja rendezett, de adott esetben még ez is fél év lenne. Minderről bővebben ITT olvashat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése