KHR lista esetén miért nem kaphatok kedvező adósságrendező hitelt?

Tisztelt Hitelnet!

Egyetlen bankkal állok kapcsolatban. Náluk van folyószámlám, amire havi kb. 200 000 Ft érkezik. Van ennél a banknál egy deviza alapú személyi hitelem, aminek a törlesztő részlete az indulóhoz képest duplájára nőtt. Volt ugyanitt egy hitelkártyám, amit rendszeresen használtam. Amikor a személyi hitel törlesztő részlete ugrásszerűen megnőtt, ezt csak úgy tudtam törleszteni, hogy igénybe vettem a hitelkártyát, aminek a részleteit így egy idő után már képtelen voltam törleszteni. A bank ezt saját behajtó cégének átadta, velük megegyeztünk egy elfogadható részletben, amit azóta is fizetek.

Kérdésem, hogy annak ellenére, hogy a bankom a hitelkártya miatt feltett a KHR listára, miért nem áll érdekében az, hogy egy újabb, számomra kedvezőbb részlettel bíró, hosszabb futamidejű kölcsönnel a meglévőket kiváltsa? Hisz eddig is csak nekik tartoztam, ezután is csak nekik tartoznék, ráadásul a kamatokat már régen megfizettem.

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.
Tisztelettel.
Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

A feltett kérdés – miszerint KHR lista esetén miért nem nyújt kedvező hitelkiváltó kölcsönt a korábbi hitelnyújtó – megválaszolásában irodánk nem illetékes, erre talán az érintett bank tudna pontos választ adni.

Az viszont tény, hogy a korábbi évek pénzügyi válságát követően lényegesen szigorodtak a hitelfelvétel feltételei. A hitelbírálat során meghatározó a leendő adós hitelmúltja. A pénzintézetek ügyfélminősítése alapján nem hitelképes az a személy, aki korábban hitelmulasztást követett el, főként, ha az a hitel még nem került lezárásra. A bankok számára kockázatosnak minősül az a hiteligénylő, aki korábbi kölcsönét nem szerződésszerűen törlesztette, ezért – saját kockázatukat minimalizálva – nem hiteleznek ilyen esetben. Jóllehet egy hosszabb futamidejű kölcsön felvételével az alacsonyabb törlesztési kötelezettség jobban teljesíthető lenne. Jelenleg azonban az aktív és passzív KHR egyaránt kizáró okot jelent hitelfelvétel során. Kivételt ez alól csak bankpartnereink egyike által kínált lakáscélú jelzáloghitel jelent, ahol passzív KHR listás személy hitelképes lehet, ha a korábbi kölcsön lezárása óta legalább 6 hónap eltelt.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözletem!
Aktív KHR listás vagyok. Van-e lehetőségem hitelt felvenni, hogy egy helyen legyenek a kintlévőségeink?

Kedves György!
Aktív KHR státusszal egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség hitelfelvételre.

Magyarországon negatív listán vagyok, de most már van lassan egy éve bejelentett munkám és szeretném kifizetni az adósságaimat! De itthon nem kapok hitelt sehol sajnos! 2 kiskorút nevelek egyedül!
Várom válaszát.

Kedves Andrea!
Aktív KHR státusszal sajnos egyik bankpartnerünknél sem lehetséges a hitelfelvétel.

Tudnak-e aktív bárosnak hitelt intézni tartozás kiváltására fedezet nélkül?
Ha igen, mennyi összegig?

KHR listás vagyok. Van-e lehetőség hitelkiváltásra? Össz. adósságom 467.451 Ft.

Jó napot!
Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy sajnos a férjem beleesett a svájci frankos autóhitel csapdájába, valamint az édesanya is hagyott rá egy kisebb adósságot. Ez miatt a hitel miatt bár listára került. Én jelenleg gyesen vagyok, tehát én hitelt nem tudok felvenni. Sajnos minden bank becsukja az ajtót előttünk a bar lista miatt.
Mi a teendő, semmiféleképpen nem tudunk már hitelt felvenni?

2-3 év alatt kisebb összeget felvettem három banktól. Tavaly szeptemberig tudtam fizetni rendesen. De tavaly szeptembertől csökkent a fizetésem. Ezért sajnos csak nehezen tudtam fizetni, aminek az lett a vége hogy elmarattam. Most májusban és júniusban megtettem lépéseket, hogy rendezem a tartozásaimat. De kiderült, hogy már felkerültem a bar-listára, aktív vagyok. Ezért mostanáig nem tudtam rendezni a tartozást, mert nem adnak hitelt. Most mit lehet csinálni vagy kihez lehet fordulni a problémával?
Köszönöm.


12
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x