Az Ön számlavezető pénzintézete a K&H Bank, s ezért elsőként a K&H által nyújtott lakáscélú jelzáloghitelekről kíván tájékozódni? Akár lakásvásárlási, felújítási, akár lakásépítési vagy bővítési hitel igénylése előtt áll, a Hitelnet készséggel ad felvilágosítást vezető pénzügyi partnereink egyikének, a K&H Banknak a lakáshitel termékeiről is.
Mint a magyarországi pénzintézetek többsége, a K&H Bank is felfüggesztette a deviza alapú lakáshitel kérelmek befogadását. Ennek oka egy aktuális jogszabályváltozás, mely nem engedélyezi a deviza alapú hitelek után történő jelzálogjog bejegyzését.

Bankpartnerünknél jelenleg azonban nem csupán annuitásos, vagyis egyenletes törlesztésű lakáshitel felvételére van lehetőség, hanem lakáshitelét Ön igényelheti lakástakarék-pénztári megtakarítással, vagy életbiztosítással kombinált hitelkonstrukcióban is.

A lakástakarék-pénztárral kombinált hitelterméknek köszönhetően Ön évente 30 százalékos, vissza nem térítendő állami támogatást érhet el, mely évente személyenként maximum 72 ezer forintot tehet ki. E támogatás megtöbbszörözhető a családon belül, hiszen bármely családtag (szülő, gyermek, unoka, testvér, házastárs) számára is lehet nyitni betétszámlát. E megtakarítási forma által, a normális lakáshitel konstrukcióhoz képest akár 15 százalékkal alacsonyabb havi törlesztő részletet is elérhet 4 éven keresztül. A takarékpénztár további előnye, hogy a havonta befizetett megtakarításokra nem vonatkozik a kamatadó.

Az életbiztosítással kombinált lakáshitel előnyeként megemlíthető, hogy életkortól, nemtől és egészségügyi állapottól függően, a normál konstrukcióhoz képest alacsonyabb összegű havi törlesztő részlet is elérhető általa. A hitel teljes futamidejére vonatkozik az életbiztosítási védelem. Az életbiztosítás után adókedvezmény is érvényesíthető.
A normál és lakástakarékkal kombinált lakáshitel maximális futamideje 35 év, az életbiztosítással kombinált konstrukció futamideje pedig legfeljebb 25 év lehet.

A minimálisan igényelhető hitelösszeg 1 millió forint, a maximum 100 millió, melyet befolyásol a hiteligénylők jövedelme, valamint a fedezetül felajánlott ingatlan piaci értéke is.

Pénzügyi partnerünk lakáshitelének fedezeteként nem szükséges bevonni a hitelcéllal érintett ingatlant, azonban a fedezetül felajánlott ingatlan értékének legalább a 4 millió forint forgalmi értéket el kell érnie. Egy hitelügyletbe maximum három ingatlan vonható be.

Amennyiben Ön a K&H Bank lakáshiteleinek havi törlesztő részletét, az aktuális hitelkamatokat, a hiteligénylés feltételeit és járulékos költségeit is szeretné megtudni, küldje el ajánlatkérését a honlapunkon található űrlap kitöltéséve!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Az lenne a kérdésem, hogy van 1 lakásom a férjemmel és az egyik fiammal együtt, van rajta hitel, de eladjuk és a mostani hitelt kifizetjük. Szeretnénk kertes házat venni a maradék pénzből, de ehhez megint hitelre van szükségünk.
Vehetünk-e fel újabb hitelt?
Előre is köszönöm a választ!

Szeretnék érdeklődni, hogy egy gyerekre ingatlanfedezet nélkül kaphatok-e szocpolt, ingatlanvásárlásra.
Előre is köszönöm.

Kell-e önerő?