Kezességvállalás miatti adósságrendezés

Tisztelt Hitelnet!

Kezességet vállaltam egy autóra, amit az illető nem fizetett és a bankja visszavette tőle az autót, de sajnos így is maradt kb. 5-6 millió Ft fennmaradó adósság, amit rajtam hajtanak be. Minderről akkor szereztem tudomást, mikor a végrehajtótól jött egy levél, hogy ráterhelte a már hiteles házamra. Sajnos sürget az idő és mielőbb rendeznem kellene ezt az 5 millió Ft-ot!

Közalkalmazott vagyok, kb. 270 ezer Ft a kézhez kapott havi fizetésem vagy ennél valamivel több a túlóráim függvényében, folyószámlával igazolni tudom. Van egy kb. 9 milliós lakásom, amin van még 6 millió Ft hitel, valamint van még 2 személyi hitelem lakásfelújításra, az utóbbi kettő jövőre le is jár. Elmaradásom még nem volt, sem banknak, sem senkinek! A saját hiteleimet rendesen tudom fizetni, de mivel az 5 milliót a végrehajtónak egyben kell kifizetni, ezért azt is hitelben kell felvennem!

Kérdezném, hogy milyen lehetőségeim vannak, hogy a végrehajtó felé rendezni tudjam a “más tartozását”? Gondoltam adósságrendező hitelre, vagy hitelösszevonásra is, de még akár személyi kölcsönt is tudnék törleszteni (van ki segítsen), csak nem kapok 5 millió Ft-ot sehol!

Kérem segítsenek!
Köszönöm szépen!
Évi

Kedves Évi!

A legfontosabb kérdés az lenne, hogy a végrehajtás miatt az Ön adatit is BAR listára tette-e a hitelnyújtó. Ha kezesként szerepelt a hitelügyletben, amelyet a bank felmondott, akkor valószínűleg igen. De célszerű volna ennek vagy az érintett pénzintézetnél vagy a számlavezető banknál utánanézni. Az adatok lekérdezése nem jár költséggel. Ha Ön BAR listás, akkor sajnos nincs lehetősége hitelfelvételre egyik pénzintézetnél sem. Kölcsönt a kezességvállalásból fakadó adósság megszüntetésére sem nyújtanak a bankok negatív tartalmú BAR lista esetén.

Jelen esetben nem BAR listás adósként sincs mód arra, hogy ekkora összegű hitelhez fedezet nélküli személyi kölcsön formájában hozzájusson. 5 millió forint felvételéhez már ingatlanfedezet szükséges, ám ha a 9 milliós lakást 6 millió forint összegű hitel terheli, akkor a maximális terheltség miatt további jelzáloghitel már nem vehető fel erre az ingatlanra, illetőleg a végrehajtási joggal terhelt ingatlan önmagában is a kölcsönkérelem elutasítását eredményezi. Mindezek miatt sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelajánlatot készíteni.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy a férjem elment kezesnek valakinek, és annak felbontották a szerződését, és ezért most már a férjemtől vonnak pénzt. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mit lehet csinálni? Vagy mennyit vonnak majd a férjem fizetéséből, mivel nekünk is van a takaréknál kölcsönünk. Nem tudom, akkor a mi kölcsönünk is bajban lesz és akkor a házat elviszik a fejünk fölül.
Kérem a válaszukat, tisztelettel: Ilona

Kedves Ilona!
A kezes ugyanolyan mértékben felel a kölcsön visszafizetéséért, mint az adós. Így ha a hitelfelvevő nem fizet, akkor a bank joggal követelheti a tartozást a férjétől. Egy tartozás esetén a fizetésnek a 33%-a tiltható.

Kezesként jelzálogosok vagyunk. A bank felmondta a gyerekek kölcsönszerződését 28 millió Ft-tal. A behajtó cég a kölcsönből vett ingatlant 10 millió Ft-ért beszámítja, közölte továbbá, hogy 10 millió Ft-ot elenged, ezen kívül 8 millió Ft-ot kér a kezes-jelzálogos ház terhére, melyet kifizetni nem tudunk, a ház eladására augusztus 31-ig kaptunk határidőt, ami kevés lesz. A jelzálogos ház értéke kb. 30 millió Ft. Végrehajtást nem akarunk.
Milyen módon lehetne ezt a 8 millió Ft “áthidaló kölcsönt” felvenni, míg biztonságban el tudnánk a házat adni?
Köszönettel várjuk válaszát.


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x