Tisztelt Hölgyem, Uram!

2008. május hónapban felvettem 5.8 Millió forint CHF (svájci frank) alapú lakásvásárlási hitelt. 2010. május hónapban a teljes összeget visszafizettem, tartozásom nincs! Soha nem volt elmaradásom, a devizahitelt minden hónapban befizetési határidőre teljesítettem. Az 5,8 Millió forint (CHF) alapú devizahitelt Életbiztosítással kombinált hitelként kaptam. A Generali Biztosítóhoz fizettem a tőkét, a Banknak fizettem a kamatokat, egyéb költségeket. A Generali Biztosítónál Nyitólépés GL 78 életbiztosítással kombinált hitel volt, amely 18 évre szerződött. A 18 év helyett 2 év, azaz 24 hónap alatt végtörlesztettem az akkori eladási devizaárfolyammal! (A legmagasabb devizaárfolyam az eladási árfolyam a Raiffeisen Banknál.) Természetesen a Raiffeisen Banknál vezetett számlámról emelte le a Generali Biztosító a felvett devizahitelem tőkerészét, a kamatokat, ezen kívül az egyéb költségeket ugyancsak erről a bankszámláról emelte le a Raiffeisen Bank a kamatokat.

Kérdésem: Kaphatok-e vissza pénzt?
Nekem kell-e kérelmet beadnom a Raiffeisen Bankhoz?
FIZETNEM KELL-E NEKEM ELŐRE 10 EZER FORINTOT A KÉRELMEM BENYÚJTÁSAKOR?
A Generali Biztosítóhoz befizetett tőkém hová lett, visszakaphatom-e, mivel a Biztosítóhoz folyt be a befizetett tőkém, a kamatok, egyéb költségek viszont a Raiffeisen Bank számlájára került.

Tehát: Nyitólépés GL 78 életbiztosítással kombinált CHF alapú lakásvásárlási hitelt 18 év helyett 2 év alatt teljes összegben visszafizettem, végtörlesztés történt! Generali Biztosítóhoz befolyt a tőke, Raiffeisen Bankhoz befolyt a kamatok, egyéb költségek! Nagyon drága hitelt kaptam!

Köszönöm megtisztelő válaszukat!
Amennyiben kérhetem, minél hamarabb szeretnék választ kapni, ugyanis hamarosan március 31.-e lesz!
Tisztelettel.
V. Istvánné

Kedves Asszonyom!

A leírtak alapján Önt is megilletheti a visszatérítés. A jogosultságról az illetékes Raiffeisen Bank tudja Önt tájékoztatni. Mivel nem kedvezményes árfolyamon végtörlesztette svájci frank alapú kölcsönét, ezért nem kell kérvényeznie az elszámolást és ebből kifolyólag fizetnie sem kell érte. Az elszámoló levelet a Raiffeisen Bank automatikusan meg fogja küldeni az Ön értesítési címére. Azonban, ha időközben változott a banknál megadott címe, akkor az új címről tájékoztatnia kell a bankot.

A Generali Biztosítónak befizetett biztosítási díjról az érintett biztosító tud Önnek pontos tájékoztatást adni. Életbiztosítással kombinált hitelek esetén - amennyiben a hitel végtörlesztésekor a biztosítást is megszüntette - a biztosító információink szerint visszautalja a befizetett díj bizonyos részét, ami általában csak töredéke a befizetett összegnek.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Néhai férjemnek is Raiffeisennél volt frank hitele GL78-as biztosítással. 2013-ban megbízott egy ingatlanhasznosítót, hogy adja el a lakást. Férjem 2014. 05. 19-én elhunyt. A földhivatali bejegyzés a férjem halála után 1 hónappal történt. A biztosító 2014. 12. 09-én a banknak átutalt 5 615 105 Ft-ot, amit az ingatlanhasznosító vezetője felvett és azóta is nála van. A lakást engedményezéssel vette meg a banktól és most azt mondja, hogy a biztosítási összeg a vevőt illeti. A vevő benne lakik a lakásban 16 hónapja. Most úgy áll a helyzet, hogy azt mondják, övék a lakás, a pénz és még én tartozok 3 500 000 Ft-tal. Ha valaki tud segíteni, megköszönöm. Ja és a bank tájékoztatása szerint a banki elszámolásból visszajáró pénzt is felvette. Április 27-től beteg vagyok, már idegileg kikészültem. Ápolónő vagyok és nem tudom a munkám ellátni. Már feljelentést tettem a rendőrségen ellenük.
Segítséget köszönöm.