Kedvezőbbre válthatjuk CHF alapú személyi kölcsönünket?

T. Szakértő!

A páromnak van egy OTP-s svájci frank alapú személyi kölcsöne. Cirka 6 éve vette fel (7 évre 800 000 Ft, havi 21.000 Ft). Jelen pillanatban még 1 520 000 a tartozás rajta az árfolyam különbözet miatt. Az OTP felajánlotta, hogy kedvező kamatozású forint alapúra átváltható, havi 32 000 Ft 84 hónapra.

Van valami más megoldás, hogy ne kelljen közel 4 millió forintot visszafizetni 800 000 forint miatt, ami nem a mi hibánkból, fizetés elmaradásból nőtt ekkorára?
Lehet ezzel PSZÁF vagy más fórum felé fordulni?
Létezik ezzel kapcsolatban méltányossági kamat eltörlés (3 gyerek, én gyeden)?
Vagy azzal járunk a legjobban, ha elfogadjuk a forintosítást és beletörődünk a nagy anyagi veszteségbe?

Segítségét előre is köszönjük!
Viki

Kedves Viki!

Méltányossági kamat eltörlésről nem tudunk. Panaszával megkeresheti a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét vagy egyéb fórumot, de azt nem tudjuk, hogy ebben az ügyben mennyire tudnak a segítségére lenni.

Amit irodánk javasolni tud és amivel alacsonyabb havi törlesztést érhetnek el, az az ingatlan fedezete mellett történő hitelkiváltás. A jelzálog alapú adósságrendező hitel azért kedvezőbb a jelenlegi személyi hitelüknél, mert míg a fedezet nélkül nyújtott kölcsönök kamata 20% feletti, addig az ingatlanfedezettel elérhető hiteleké 7-8% körüli. A futamidő kitolásával a törlesztő részlet tovább csökkenthető.

Fentiekről online adósságrendező hitel kalkulátorunkkal számolva Ön is meggyőződhet. A hitelcélok közül válassza a hitelkiváltást, adja meg a hitelösszeget és futamidőt, majd kattintson a “Számolás” gombra. A megjelenő hitelkiváltó kölcsönök közül válassza az ingatlanfedezet nélküli hitelek kiváltására igényelhető konstrukciót!

Ha fedezetként fel tudnak ajánlani ingatlant, akkor érdemes lenne elküldeni ajánlatkérésüket. Ezt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével teheti meg. Szakértőink ez alapján személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják bemutatni az Önök által elérhető hitelkiváltó kölcsönöket. Bankpartnereink díjelengedési akcióinak köszönhetően most a hitelfelvétellel járó kiadások egy része is megspórolható.

Az ingatlanfedezeten kívül legalább 3 havi munkaviszony és minimálbért elérő jövedelemigazolás szükséges. Alapfeltétel, hogy a kiváltandó személyi kölcsön egyenlege nem mutathat elmaradást, tehát problémamentes hitelmúlttal kell rendelkezni.

További kérdés esetén forduljon bizalommal Hitelszakértőinkhez online, telefonon vagy személyesen!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x