A pénzügyi válság hatására a legtöbb hazai pénzintézet felfüggesztette svájci frank alapú hitelezését.

Az alábbi összefoglalóból megtudhatja, hogy mik a legfontosabb feltételei a legkedvezőbb svájci frank alapú hitelünk igénylésének, mely a fennálló hiteltartozások kiegyenlítését követően akár szabad felhasználásra is igényelhető.

A hitel jelzálog- és személyi kölcsönök, áruvásárlási és autóhitelek, hitelkártya és hitelkeret tartozások, munkáltatói és önkormányzati kölcsönök kiváltására egyaránt alkalmas. Azonban magánszemélyek által nyújtott kölcsön, faktoring-, APEH-, és közüzemi tartozások, vállalkozói hitelek, ingatlan lízing és külföldi hitelek kiváltására nem igényelhető.
Akár jövedelemigazolás nélkül is igényelhető, amennyiben a kiváltandó tartozások törlesztő részlete magasabb, mint az ügyfél várható törlesztő részlete.

Fontos, hogy ebben az esetben a bank csak azon kölcsönök törlesztő részletével tud számolni, amelyek legalább 3 hónapja fennállnak, de akár 1 hónapos hitel is kiváltható. Azonban ekkor is szükséges az ügyfélnek a kölcsönigénylő lapon munkahelyéről nyilatkozni.

A hitelbírálat alapja jelzáloghitelek kiváltása esetén az elmúlt 5 hónap, egyéb, nem jelzálog típusú kölcsönök esetén az elmúlt 3 hónap fizetési magatartásának vizsgálata. Különböző termékkategóriák kerültek kialakításra aszerint, hogy az ügyfél fizetési késedelme hány napos. Minél kevesebb naptári napban nyilvántartott késedelme van az ügyfélnek, az ügylet annál kedvezőbb kategóriába sorolható és, ezáltal az ügyfél számára annál kedvezőbb kamat érhető el.

Ha további információra lenne szüksége e hiteltermékkel kapcsolatban, keresse fel irodáinkat vagy kérjen személyre szóló ajánlatot minden kötelezettség nélkül! A szükséges dokumentumok benyújtását követően kollégáink előzetes hitelbírálatot végeznek díjmentesen!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt szakértő!
2005. július hónapban vettem fel 3.500.000ft svájci frank alapú otp hitelt lakásfelújításra. A törlesztőrészlet havonta 52.500ft 10év futamidőre. Milyen kedvezőbb konstrukciót tudna ajánlani hitelkiváltásra illetve visszafizetésre és melyik banknál?

Tiszetelt Szakértők!

Szeretnék érdeklődni, hogy a Svájci frank alapú hitelemet, érdemes -e szerződésmódosítás keretein belül euro vagy forint alapú hitelre váltanom.
Értesülésem szerint ugyanis a Svájci frank jelenlegi magas árfolyamára további jelentős emelkedés vár.
Mit tegyek?
(a hitelemet 150 ft- os árfolyamon vettem fel)
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
V. Katalin