Kedvező hitelkiváltási lehetőséget keresek

Tisztelt Hitelnet!

Tavaly karácsony előtt (novemberben) 300 000 forint értékben vettem fel áruhitelt, és van egy havi 24 000 forintos személyi kölcsön törlesztésem is. (A személyi kölcsön teljes összege 450 000 forint.) Jó lenne a két tartozást egy olyanra cserélni, ahol a havi részletek nem haladják meg a havi 40 000 forintot.

Eddig mindent rendesen fizettem, soha nem volt elmaradás, de jövő hónaptól plusz kiadásokra kell sajnos számítanom, ezért is lenne fontos, hogy a havi törlesztők kicsit csökkenjenek. Számít valamit, hogy diákhitelt is törlesztek, vagy ez teljesen független a hitelkiváltástól?

A nettó keresetem az idei évtől eléri a 142 000 Ft-ot, amit átutalással kapok meg. A folyószámla a saját nevemen van, melyen látható az áruhitel és a személyi kölcsön törlesztése is. Ezen jól látszik, hogy a személyi hitelt mindig pontosan fizetem, illetve az áruhitelt szintén, igaz azt nem régóta törlesztem.

Minden hitelkiváltási lehetőség érdekel!
Várom válaszát.
Andrea

Kedves Andrea!

Kedvező hitelkiváltási lehetőséget ingatlanfedezet bevonásával tudunk Önnek ajánlani. Ingatlanfedezet nélkül csak újabb személyi hitel igényelhetne, amit – amellett, hogy nem lenne kedvezőbb jelenlegi kölcsöneinél – meglévő hitelei és ebből fakadóan jövedelme túlterheltsége miatt, valószínűleg el is utasítanának a bankok. Személyi hitel bírálatánál ugyanis figyelembe kell venni a fennálló hiteltartozásokat még abban az esetben is, ha a hitelfelvételt követően ezek megszűnnének.

Ingatlanfedezet mellett sokkal kedvezőbb kondíciójú kölcsönök érhetők el, melyek valóban kedvező hitelkiváltási lehetőséget kínálnak, így lényeges törlesztő részlet csökkenés érhető el. Ha esetleg Ön nem rendelkezik ingatlannal, még nem kell lemondania a jelzálog alapú konstrukciókról. Fedezetként ugyanis olyan lakás is elfogadható, mely nem az adós tulajdonában van. A jelzálogjog bejegyzéséhez persze a lakástulajdonos hozzájárulása is szükséges, vagyis neki is részt kell vennie a hitelügyletben legalább zálogkötelezettként. Jövedelemigazolás az ő részéről nem szükséges.

A kiváltásra nem kerülő diákhitel havi törlesztő részletét jelzálog alapú hitelkiváltó kölcsön esetén is figyelembe veszik a bankok!

Ha lenne olyan ingatlan, melyet fel tudna ajánlani fedezetként, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az Ön által is elérhető kedvező hitelkiváltási lehetőségeket!

A hitelkiváltó kölcsönök aktuális törlesztő részletéről addig is tájékozódjon online Hitelszámolónk segítségével!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T Cím,
2003-ban 10 millió Ft OTP lakáshitelt vettem fel épülő házamra 25 évre 4+2% kamatozással HUF alapon. A ház felépült, használatbavétel rendben, azóta is itt lakunk. Késedelembe egyszer sem estem a törlesztéssel. A bank kötelez, hogy ott vezetett folyószámláról törlesszem a részleteket.
Van esetleg ajánlatuk/ötletük, érdemes-e másik banknál ajánlatot kérnem illetve bankváltáson gondolkodnom?
Üdv.
Gábor

Kedves Gábor!
A támogatott lakáshitelt véleményünk szerint több okból sem érdemes kiváltani. Egyrészt a hitelkiváltásra nyújtott jelzáloghitelek kamata jelenleg magasabb. Hitelkiváltás esetén nincsen kamattámogatás. Másrészt mivel a futamidő első felében a törlesztő részlet nagy része kamattörlesztésre megy el, s kisebb rész fordítódik a tőketörlesztésre, ha most kiváltják a kölcsönt, akkor egy újabb hitelnél a befizetett törlesztő részlet nagyobb része megint csak kamattörlesztésre menne el. Ha a meglévő kölcsönnél maradnak, akkor a befizetett törlesztő részletből most már lassan a tőkerész lesz a több.

2007-ben 15 éves futamidővel svájci frank alapú hitelt vettem fel Önöktől, fizetési késedelembe sohasem estem. Kérdésem az lenne, hogy átválthatom-e forint alapú hitelre a hátralévő összegemet és mennyi lenne annak a havi törlesztése?

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg 4 hitelünk van férjemmel, ami havonta közel 100.000.- Ft. Egyre nehezebben tudjuk fizetni, de nincs elmaradásunk. A 4 hitelből 2 az Otp-nél van, mint “A”-hitel és személyi kölcsön van a Citi Banknál és ami a legfontosabb devizahitel 1.200.000 Ft ingatlanfedezettel az Unicreditnél.
Lehetséges lenne-e egy hitelhez jutni, aminek a havi törlesztőrészlete kb. 30-35 ezer Ft lenne ingatlanfedezettel, 10-15 évre? Ha igen, lehet-e töröltetni a jelenlegi ingatlanfedezetet és másik Bankhoz menni? 40-45 közötti az életkorunk és kb.200.000 Ft a jövedelmünk.
Válaszát előre is köszönöm, további szép napot kívánok: Ildikó


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x