Szép napot!

Én azt szeretném tudni, hogy milyen lehetőségem van, ha van egy lakáshitelem ami svájci frank alapú és sajnos már nem tudjuk fizetni! A törlesztőrészlet az egekbe szökött és nem bírjuk kifizetni! Próbáltuk eladni a lakást, de manapság senki sem tud lakást venni! A hitelünk majd kétszeresére növekedett a felvett összeghez képest és így senki sem ad a lakásért annyit, mint amennyi hitel van rajta!

Most lenne egy vevő, de addig nem tudjuk eladni, amíg ki nem fizetjük a hitelt. Ha valami mód lenne a 180 Ft-os svájci frank befagyasztásos visszafizetésre, lehet végre meg tudnánk szabadulni a hiteltől!

Milyen állami támogatást vehetünk igénybe és mit tehetünk ilyen esetben?

Köszönöm előre is a válaszát!
Gabriella

Kedves Gabriella!

Svájci frank alapú hitel rögzített, 180 Ft-os árfolyamon történő visszafizetésére sajnos már nincs lehetőség. Lakáscélú jelzáloghitel végtörlesztésekor a bankok az aktuális középárfolyamon számítják át forintra a fennálló tartozást. Ez esetben állami támogatás nem igényelhető.

Véleményünk szerint a  hitelfolyósító banknál kellene érdeklődni, hogy az ingatlan értékesítése esetén milyen további lehetőségeik lennének a fennmaradó tartozást illetően. Amennyiben a lakás nem kerül eladásra, akkor szintén az érintett pénzintézet tud tájékoztatást adni arról, hogy milyen fizetéskönnyítési lehetőséget vehetnek igénybe. Ilyen lehet például az árfolyamrögzítés.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2 M forintot vettem fel 2008-ban, amit 5 éve fizetek. Azért szeretnék 2 M forintot felvenni, ha lehetséges lesz, hogy biztosan ki tudjam 1 összegben fizetni.

Jó napot.
Olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy a deviza lakáshitelemet szeretném kiváltani forint alapú hitelre!
Ingatlanfedezetem van, 4-en élünk a lakásban és 3-nak az igazolt jövedelme 226.500 Ft. A ház piaci értéke 4.500.000 Ft. Olyan hitel felől érdeklődnék, ami után 20.000-22.000 Ft-ot kellene fizetni havonta!
Válaszukat várom.
Üdv: János

Kedves Hitelnet!
Deviza lakáshitellel rendelkezem. 5 millió forintot vettem fel 6 évvel ezelőtt, svájci frank alapon. Futamidő 20 év.
Arra lennék kíváncsi, hogy tudnak-e kedvezőbb konstrukciót ajánlani a mostaninál.
Tisztelettel: Lajos