Kedvezményes árfolyammal szeretném svájci frank alapú lakáshitelemet kiváltani

Szép napot!

Én azt szeretném tudni, hogy milyen lehetőségem van, ha van egy lakáshitelem ami svájci frank alapú és sajnos már nem tudjuk fizetni! A törlesztőrészlet az egekbe szökött és nem bírjuk kifizetni! Próbáltuk eladni a lakást, de manapság senki sem tud lakást venni! A hitelünk majd kétszeresére növekedett a felvett összeghez képest és így senki sem ad a lakásért annyit, mint amennyi hitel van rajta!

Most lenne egy vevő, de addig nem tudjuk eladni, amíg ki nem fizetjük a hitelt. Ha valami mód lenne a 180 Ft-os svájci frank befagyasztásos visszafizetésre, lehet végre meg tudnánk szabadulni a hiteltől!

Milyen állami támogatást vehetünk igénybe és mit tehetünk ilyen esetben?

Köszönöm előre is a válaszát!
Gabriella

Kedves Gabriella!

Svájci frank alapú hitel rögzített, 180 Ft-os árfolyamon történő visszafizetésére sajnos már nincs lehetőség. Lakáscélú jelzáloghitel végtörlesztésekor a bankok az aktuális középárfolyamon számítják át forintra a fennálló tartozást. Ez esetben állami támogatás nem igényelhető.

Véleményünk szerint a  hitelfolyósító banknál kellene érdeklődni, hogy az ingatlan értékesítése esetén milyen további lehetőségeik lennének a fennmaradó tartozást illetően. Amennyiben a lakás nem kerül eladásra, akkor szintén az érintett pénzintézet tud tájékoztatást adni arról, hogy milyen fizetéskönnyítési lehetőséget vehetnek igénybe. Ilyen lehet például az árfolyamrögzítés.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

2 M forintot vettem fel 2008-ban, amit 5 éve fizetek. Azért szeretnék 2 M forintot felvenni, ha lehetséges lesz, hogy biztosan ki tudjam 1 összegben fizetni.

Jó napot.
Olyan kérdéssel fordulok önökhöz, hogy a deviza lakáshitelemet szeretném kiváltani forint alapú hitelre!
Ingatlanfedezetem van, 4-en élünk a lakásban és 3-nak az igazolt jövedelme 226.500 Ft. A ház piaci értéke 4.500.000 Ft. Olyan hitel felől érdeklődnék, ami után 20.000-22.000 Ft-ot kellene fizetni havonta!
Válaszukat várom.
Üdv: János

Kedves Hitelnet!
Deviza lakáshitellel rendelkezem. 5 millió forintot vettem fel 6 évvel ezelőtt, svájci frank alapon. Futamidő 20 év.
Arra lennék kíváncsi, hogy tudnak-e kedvezőbb konstrukciót ajánlani a mostaninál.
Tisztelettel: Lajos


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x