Tisztelt Hitelnet!

Budapesten az első kerületben van lakásom. 3 éve munkanélküli vagyok, feketén dolgozom. Nem tudtam nyugdíjba menni, mert 37 évem van, majd 2020-ban tudok. A 17 éves gyermekemmel élek. 24 millió forintért hirdetem a lakást. Értékbecslés volt 4 éve, 22 millióra becsülte egy bank. Akkor vettem fel 2 millió forintot. Most jelenleg 600 ezer forint van vissza.

Szeretném kifizetni a gyermekeim apját. /Két lányom van, az egyik 17 éves, a másik 37./ Az édesapa 12 millió forintot kér. Mi kell, hogy felvehessem ezt a hitelt? Én még kapok munkát, mivel női szabó vagyok, de lenne segítségem a hiteltörlesztésben is. Jelzálog bejegyzés, adóstárs.

Kérem segítsen.
Várom válaszát. Köszönöm.
Üdvözlettel.
Eta

Kedves Eta!

A bankoknak – jogszabályi előírás alapján – minden hitelfelvételnél kötelező jövedelemvizsgálatot végezni. Ennek során pedig csak az igazolható jövedelmet tudják figyelembe venni. Ha Ön feketén dolgozik és hivatalosan nem tudja igazolni rendszeres keresetét, akkor adósként nem vehet részt a hitelügyletben. Ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem lehetséges a hitelfelvétel. Ha lenne olyan személy, akinek bejelentett munkahelye van, munkaviszonya legalább 3 hónapja megvan a jelenlegi munkahelyén és nincs próbaidőn, akkor az illető igényelhetné a kölcsönt, melynek fedezete az Ön lakása lenne.

A tulajdonrész kivásárlásához lakáscélú jelzáloghitel igényelhető, adásvételi szerződés vagy tulajdonközösséget megszüntető bírósági határozat alapján. 12 millió forint felvételéhez a 24 millió forintot érő lakás kellő fedezetet nyújthat, ha jövedelmi oldalról is fedezett az ügylet. Az, hogy mekkora igazolt jövedelem szükséges a 12 millió forint felvételéhez, Szakértőink további információk alapján, előzetes hitelbírálat után tudják meghatározni.

A terhelhetősége bele kell számolni az ingatlanra már bejegyzett 2 millió forintot. A tulajdonrész kivásárlására igényelt hitelből ez ugyanis nem fizethető ki, azt a gyermekei édesapjának utalja a pénzintézet. A hitelbírálat során azt is igazolni kell, hogy a lakást terhelő 2 millió forintos hitelt Ön problémamentesen törleszti.

A személyre szóló, díjmentes hitelajánlat elkészítéséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! A tulajdonrész kivásárlásához nyújtott lakáshitel aktuális törlesztő részletéről előzetesen online lakáshitel kalkulátorunk segítségével tájékozódhat!

További kérdés esetén Hitelszakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése