Tisztelt Cím!

Párommal, aki szintén 66 éves nyugdíjas, külön élünk. Ő egy vidéki kertes házban a családjával él. A ház az ő tulajdona. Én a fővárosban lakom albérletben. Együtt szeretnénk élni, kettesben.

Most lenne lehetőség, hogy egy kis lakást (2,9 millió Ft értékű)
megvehetnénk, de mivel nincs pénzünk, hitelt szeretnénk felvenni.

Voltunk már több banknál, de visszautasítottak, mert kellene hozzá fedezet és kezes. Fedezet van, de kezes nincs. Arról nem is beszélve, hogy nagyon magas a THM és csak 70 éves korig, azaz 4 évre adnának. Ezt sajnos nem tudnánk fizetni.

Kérem, hogy segítsenek abban, hogy hová fordulhatnánk, ahol kedvező feltételekkel tudnának rajtunk segíteni. Állandóan reklámozzák magukat, de mikor odamegyünk, csak éppen ki nem nevetnek. Öregek vagyunk már. Az idősek előtt minden bank bezárja kapuit?

Kérem segítségüket!
Előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Virág

Kedves Virág!

Bankpartnereink többségénél a jövedelmükkel bevont adósok életkora nem lehet több 70 évnél a hitel lejáratakor. Így, ha Önök még nem töltötték be a 66. évüket, akkor valóban csak 4 évre kaphatnák meg a kölcsönt.

Egyetlen olyan pénzügyi partnerünk van, ahol a hitelfelvevők 75. évéig terjedhet a futamidő. Amennyiben az itteni igénylési feltételeknek megfelelnének, akkor maximum 9 évre vehetnének fel lakáshitelt adóstárs bevonása nélkül.

A hitel fedezeteként a bank azonban legalább 3 millió forint hitelbiztosítéki értékű ingatlant fogad el. A 3 milliós hitelbiztosítéki érték - az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően - körülbelül 4,5-5 millió forintos forgalmi értéknek felel meg. Ebből kiindulva a megvásárolni kívánt, 2,9 millió forint értékű ingatlan helyett másik - megfelelő értékű - ingatlant kellene fedezetként felajánlani. Ezen ingatlan értékétől függően akár a teljes vételár finanszírozható hitelből.

Ahhoz, hogy a teljes vételár felvehető legyen, nemcsak fedezeti, hanem jövedelmi oldalról is meg kell felelni a követelményeknek. Arról nem ír, hogy mekkora összegű nyugdíjat kapnak, de ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat, akkor Szakértőink a jövedelmek és ingatlanfedezettel kapcsolatot információk ismeretében, pontos tájékoztatást tudnak adni Önöknek az elérhető hitelkonstrukcióról és a várható havi törlesztő részlet összegéről.

A megfelelő kölcsön kiválasztása után díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Kaphat-e kis összegű (6-7M Ft) lakáshitelt nyugdíjas házaspár 68 évesen? Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vásárolnának ilyen értékű lakóházat, a hitellel fedeznék azt az időt, amíg saját külföldi ingatlanjuk (hasonló értékben) eladásra nem kerül. Magyarországon saját ingatlannal nem rendelkeznek, van kisebb megtakarított összegük önerőre, 110 és 130 ezer forint körüli nyugdíjat kapnak.

Tisztelt Hitelnet,
Használt lakást szeretnék vásárolni kb. 21 millió Ft-ért, amelyhez 18 millió Ft önerő összeggel rendelkezem. Lakáshitelt szeretnék felvenni, kb. 3 millió Ft-ra lenne szükségem (6 éves futamidőre.)
67 éves vagyok (adóstársam nincs), 90.260,- Ft a nyugdíjam.
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségeim vannak?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdv,
Ilona

Tisztelt Cím!
66. évet ez évben betöltött nyugdíjasként, használt lakás vásárlásához 2 000 000 forint lakásvásárlási hitelt szeretnék felvenni, azonos összegű készpénz kiegészítéséhez. Havi 180 000 forint nyugdíjjal és egy ingatlan fele hányadú tulajdonjogával rendelkezem.
Kaphatok-e hitelt?
Ha igen, melyik bankhoz forduljak?
Milyen támogatásra, futamidőre és törlesztő részletre számíthatok?
Válaszát előre is köszönöm!

66 éves vagyok. Használt ház vásárlásra kaphatok-e 3 000 000 Ft hitelt, ha 1 000 000 Ft önerőt fel tudok mutatni?
Köszönettel várom válaszukat!
Minden lehetőség érdekel!
Tisztelettel.
Sándor

64 éves vagyok, szeretnék egy 10 000 000 Ft értékű használt lakást megvenni Budapesten. Milyen összegű hitelt kaphatok? A nyugdíjam 135 ezer Ft.

66 éves nyugdíjas vagyok. Használt házat szeretnék vásárolni egy 5000 lelkes faluban. Önerővel nem rendelkezem. A nyugdíjam összege 320 ezer Ft havonta.
Legyenek szívesek megírni nekem, hogy milyen lehetőségeim vannak hitelfelvételre.
Tisztelettel.
Sándor