Tiszteletem!

Falun szeretnénk házat vásárolni, de semmiféle tőkével nem rendelkezünk az élettársammal, mivel albérletben lakunk 3 kiskorú gyermekünkkel. Elgondolkodtunk a párommal azon, hogy ha kifizetjük az albérletet másnak, akkor a sajátunkat is tudnánk törleszteni. Már ki néztünk egyet, ami 2.500.000 Ft lenne. Tehát a következő lenne a kérdésem: Hogyan illetve melyik hitel lenne nekünk a legjobb és célra vezető?

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: János

Kedves János!

Lakásvásárlási hitel felvételéhez ingatlanfedezetre van szükség. Általában a vásárolandó lakás vagy ház szolgál a lakáshitelek fedezetéül. Az Önök által kinézett házzal az a probléma, hogy alacsony értéke miatt egyik pénzintézet sem fogadja el fedezetként, vagyis nem vehető fel rá lakáshitel.

A bankok meghatározzák a fedezetül elfogadható ingatlanok minimális értékét, ami legalább 4-4,5 milliós forgalmi érték. Ha a vásárolandó ingatlan értéke ez alatt van, akkor a lakásvásárlás csak másik ingatlan bevonásával valósulhat meg. Így lenne ez az Önök esetében is. A megvásárolni kívánt 2,5 millió forint értékű házat a bankok nem fogadják el fedezetként. Így a kinézett ház megvételére akkor lenne lehetőségük, ha másik ingatlanfedezetet tudnának biztosítani. Egy ingatlanra egyébként sem vehető fel a teljes értéke, tehát alapesetben önerővel is kellene rendelkezni, de ha be tudnak vonni esetleg egy 5-6 millió forint értékű ingatlant, arra már – megfelelő keresetigazolás esetén – felvehető 2,5 millió forint, azaz adott esetben a teljes vételár.

Fedezetként nemcsak saját tulajdonban lévő ingatlan vonható be. A hiteladósra és az ingatlanfedezetet felajánló személyre vonatkozóan még hozzátartozói megkötés sincs. Bárki ingatlanát elfogadják fedezetként a bankok azzal a feltétellel, hogy annak tulajdonosa hozzájárul a jelzálogjog bejegyzéshez és zálogkötelezettként részt vesz a hitelügyletben. A zálogkötelezettnek jövedelemigazolást nem kell benyújtania.

Ha lenne lehetőségük másik ingatlan bevonására, s legalább a minimálbér összegét elérő jövedelemmel rendelkeznek, akkor töltsék ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a további részletek ismeretében Tanácsadóink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek. Ebből megismerhetik az elérhető lakáshiteleket, az aktuális törlesztő részleteket, a kamat és THM mértékét, valamint a hitelfelvétel járulékos költségeit.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, hogyha például eladó ingatlanra szeretnék hitelt felvenni, ami kb. 3 millió Ft-ba kerül, milyen feltételek kellenek hozzá? Minimálbér elegendő?
Válaszát köszönöm.

Tisztelt Cím!
Az alábbi kérdéssel fordulnék Önökhöz.
Használt házat szeretnénk vásárolni 3,2 millió Ft-ért, 1,6 millió forint önerővel rendelkezünk. A ház falun van, vályogház, villany, víz, gáz, csatorna van benn.
A párom tudná igényelni a lakáshitelt (én GYEDEN vagyok), de csak 12. 01-én, mert akkor lesz meg a 3 hónapos munkaviszonya,amely határozatlan idejű. Négy éve ugyanannál a építőipari vállalkozónál dolgozik (kb. havi 120 ezer Ft a jövedelme.)
A probléma az, hogy a munkáltató kb. 1,5 hónapra (augusztusban és szeptemberben) kiküldte őket külföldre, de az anyacégük által, mert az alvállalkozó (ahol a párom dolgozik) külföldön nem foglakoztat. Azaz hiába folyamatos a munkaviszonya, nem lesz meg a két utolsó munkaviszonnyal a 6 hónap. Lehet valamit tenni? Most fizetnénk a foglalót, de nem tudom, belemerjünk-e vágni?
Válaszukat előre is köszönöm:
Tímea

Tisztelt hitelnet!
Én egy 22 éves férfi vagyok és az lenne a kérdésem, hogy milyen hitelt kaphatok meg? 122 ezer a nettó jövedelmem. Családos vagyok. Szükségem volna 1500.000 Ft-ra használt lakást szeretnék venni. Nagyon sürgősen kérem mihamarabbi válaszát.
Előre is köszönöm.

Jó napot!
Azért írok maguknak, mert nem tudom milyen lehetőségeim vannak. 21 éves vagyok, az élettársammal élünk az anyukájánál. Házat szeretnénk venni. Kinéztünk egy házat 2.800.000 Ft-ért. Azt mondták, megadják a részletfizetést, de kell 1.000.000 önerő, ezért kérem a segítségüket. Mindketten dolgozunk. Szeretnénk felvenni 1.500.000 Ft-ot, hogy elinduljunk az életbe. Remélem tudnak segíteni. Remélem minél hamarabb válaszolnak a kérdésemre.
Köszönöm!
Tisztelettel: Barbara

Egyedülálló vagyok, egy gyermekkel rendelkezem. 3 millió értékű lakást szeretnék vásárolni, amihez 1,5 millió Ft kölcsönre van szükségem. Nettó keresetem 120.000 Ft. Kezes vagy adóstárs nélkül felvehető-e a szükséges összeg?

Tisztelt Hitelnet!
A párommal mindketten közfoglalkoztatottként dolgozunk. Határozott idejű a szerződésünk és mindig hosszabbítják. 2012. óta vagyunk közmunkások. Szeretnénk egy kb. 2-3 millió forint közötti házat venni. Jövedelmünk nettó 50 ezer Ft fejenként. Lehetséges-e? Ha igen, milyen módszerek segítségével?
Kérem mindenképp segítsenek!
Köszönöm.