Kaphatunk kedvezményes támogatott hitelt építkezésre

Tisztelt Tanácsadó!

Építkezés előtt állunk a párommal és az új kamattámogatott építési hitelekről szeretnék tájékozódni. Érdekelnének a feltételek. Szeretném tudni, hogy mennyi hitelt kaphatunk és mekkora lenne a törlesztő részlet.

Az építkezés Budapesten lenne. Az építési telek a nevünkön van és tehermentes. Az építési engedély most van folyamatban, költségvetés még nem készült. Az építkezést jövő tavasszal szeretnénk elkezdeni, március-április körül, ahogy az időjárás engedi, de előtte már jó lenne tisztában lenni a lehetőségeinkkel.

Mindketten évek óta folyamatos munkaviszonnyal rendelkezünk. Munkaszerződésünk határozatlan időre szól. Nettó keresetünk összesen 350 ezer forint. Hitelünk nincs és soha nem is volt. Gyermekünk még nincsen, de szeretnénk kettőt.

Tájékoztatását előre is megköszönve,
tisztelettel: Imre

Kedves Imre!

Az otthonteremtési hitel keretében elérhető építési hitelkonstrukciók egyik legfontosabb jellemzője, hogy a kamattámogatás időtartama legfeljebb 5 év, (a futamidő ennél hosszabb is lehet). A kamattámogatás mértéke a futamidő előrehaladtával fokozatosan csökken. A támogatás mértéke függ a gyermekek számától. A kamattámogatás mértékét számszerűsítve ITT találja.

Az otthonteremtési építési hitel feltétele, hogy a bekerülési költség – amely nem tartalmazza a telekárat, de tartalmazza az ÁFA összegét – nem lehet több 30 millió forintnál. A kamattámogatott kölcsön összege maximum 10 millió forint lehet. Az építési költségnek minimum a 70%-át számlával kell igazolni.

A kamattámogatott hitelt igénylő személynek legalább féléves munkaviszonnyal kell rendelkeznie és nem lehet adótartozása.

Új ház építéséhez lakásépítési támogatás (szocpol) szintén igénybe vehető. Vállalt gyermekek után igényelt támogatás esetén feltétel, hogy a támogatott személyek házasok legyenek, s életkoruk a szocpolkérelem benyújtásakor ne legyen 40 évnél több. A szocpoligénylés további feltételeiről IDE kattintva informálódhat!

A várható törlesztő részlet összegéről oldalunk segítségével tájékozódhat. Személyre szóló, díjmentes építési hitelajánlatunkhoz, valamint a további építési hitelek megismeréséhez online ajánlatkérő nyomtatványunkat kellene kitöltenie!

Amennyiben további kérdései merülnének fel, Hiteltanácsadóink készséggel állnak rendelkezésére!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Használt családi ház megvásárlásához otthonteremtő hitelt vennénk fel és ezt követően a telken egy új házat építenénk. Ennek megvalósításához fel lehet-e fiataloknak építkezéshez nyújtott támogatott hitelt venni /életkor 28 év/. Az építkezés esetleg egy-két év múlva kezdődne.
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves György!
Az otthonteremtési kamattámogatás keretében nyújtott lakáshitelek 2014. december 31-ig igényelhetők. A jelenleg érvényes kormányrendelet szerint eddig az időpontig tudják kihasználni Önök ezt a lehetőséget. Az otthonteremtési kamattámogatáson kívül is van olyan támogatott hitelkonstrukció, amely a fiatalok építkezéséhez felvehető. Azt, hogy 1-2 év múlva milyen építési hitelek lesznek elérhetők, előre sajnos nem tudjuk megmondani. Elvileg azonban járható az az út, hogy Önök támogatott hitelből megvásárolják a családi házat, a fiatalok pedig ugyanazon a telken új házat építenek kamattámogatott építési hitel igénybevételével.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x