Tisztelt Hitelnet csoport!

Kint dolgozunk párommal szezonális munkán Ausztriában. Már összesen 12 hónap munkaviszonyunk van kint, havi 2600 euró a közös nettó bevételünk. Nem vagyunk bar listán és nincs semmilyen hitelünk sem.

Kinéztünk egy házat a határ mellett magyar oldalon és mivel pillanatnyilag nem rendelkezünk ekkora összeggel, szeretnénk felvenni hitelt rá. Továbbra is ekkora összeg lesz a havi bevétel (csak a probléma, hogy magyar számlánk volt eddig.) és nem vagyunk házasok még!

Nem akarunk jelzálogot tenni ingatlanra! Ha lakásvásárlás céljából történne a felvétel, akkor fel tudnánk használni Magyarországon, vagy csak a szabad felhasználású hitelt lehetne? Milyen lehetőségek lennének a számunkra Ön szerint?

Köszönettel: Kata

Kedves Kata!

Osztrák banki hitelek közvetítésével irodánk jelenleg nem foglalkozik, így az Ausztriában történő hitelügyintézésben sajnos nem tudunk segíteni Önöknek. Arról, hogy ingatlanfedezet nélkül kaphatnak-e kölcsönt, s ha igen, mekkora összegű hitelhez juthatnak Ausztriában, az osztrák pénzintézeteknél kellene érdeklődni.

Magyarországon ingatlanfedezet nélkül nem helyeznek ki lakáscélú jelzáloghitelt a bankok. A lakásvásárlási kölcsönök fedezete - a szükséges önerő megléte esetén - csak a vásárolandó ingatlan.

Szabad felhasználású hitel ingatlan bevonása nélkül is felvehető, de csak Magyarországon szerzett jövedelemmel. Külföldi munkavégzésből származó kerestet fedezet nélküli szabad felhasználású hitel felvételénél nél nem fogadnak el bankpartnereink. Továbbá szabad felhasználású jelzáloghitel fedezete csak olyan ingatlan lehet, mely már az Önök tulajdonában van.

Ha azonban a külföldi munkaviszony csak szezonális és nem folyamatosan meghosszabbított, hanem megszakítás van az egyes munkaviszonyok között, akkor azzal magyar pénzintézetnél sajnos nem vehető fel jelzálog alapú kölcsön sem. Szezonális munkavégzés esetén sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakásvásárlási hitelkonstrukciót ajánlani.

Amennyiben határozatlan idejű munkaszerződésük lenne Ausztriában, akkor a magyarországi ingatlanfedezettel igényelhető lenne lakáshitel. Az igénylésnek nem feltétele a házastársi kapcsolat, élettársak is igényelhetik, így nem jelentene gondot, ha nem házasok. A szükséges önerő esetén - a munkaviszonyra vonatkozó fenti feltételekkel - piaci kamatozású lakáshitel felvételére lenne lehetőség. Ha kíváncsiak a legkedvezőbb havi lakáshitel részletekre, akkor tekintse meg a hazai bankok ajánlatait!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése