Kaphatunk építési hitelt ikerház építésére?

Tisztelt Tanácsadó!

Testvéremékkel ikerházat szeretnénk építeni. Az ikerház egyik része én és a férjem nevén lenne, a másik része a testvérem nevén, aki jelenleg egyedülálló.

A kérdésem az lenne, hogyan tudnánk erre építési hitelt felvenni? Nekünk van már egy gyermekünk és szeretnék még egyet, tehát a szocpolt is ki szeretnénk használni.

A férjem keresete nettó 140-160.000.- Ft, én jelenleg gyeden vagyok. Önerőből tető alá tudnánk hozni a házat. Az építési engedély jogerőre emelkedését most várjuk. Mikor kellene elindítani a hiteligénylést?

Milyen lehetőségeink lennének?
Várom válaszukat. Előre is köszönöm!
Petra

Kedves Petra!

Építési hitel igénylésére a jogerős építési engedély és a további dokumentumok (műszaki leírás, költségvetés, tervdokumentáció) birtokában lesz lehetőség. Ha ikerház lévén egy helyrajzi számon szerepel a két különálló lakás, akkor ügyvéd által készített, úgynevezett Használati megosztás alapján igényelhető az építési hitel és a lakásépítési támogatás (szocpol) külön az Önök lakására.

2. gyermek vállalása esetén jogosultak lehetnek a lakásépítési támogatásra, amennyiben életkoruk nem haladja meg a 40. évet. A vállalt gyermeknek a használatbavételi engedély kiadásától számított 4 éven belül kell megszületnie. A támogatás feltételeiről IDE kattintva olvashat további részleteket.

Az építési hitel és a szocpol folyósítására a saját erő felhasználása után kerülhet sor. A folyósítás készültségi foknak megfelelően, szakaszosan történik. A készültséget műszaki szakértő ellenőrzi. A hitel- és szocpolkérelem beadásával azonban nem kell megvárni az önerő felhasználását, az ügylet korábban is indítható. Célszerű is elindítani azért, hogy a saját erő felhasználása után ne kelljen a hitelügyintézésre várni, melynek átfutási ideje körülbelül 1 hónap.

A konkrét építési hitelekről (állami kamattámogatású és piaci kamatozású) személyre szóló ajánlatot online nyomtatványunk kitöltésével kérhet! A legalacsonyabb havi törlesztőrészleteket elérheti honlapunkon is. További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x