Kaphatunk-e kamattámogatott hitelt építkezés befejezéséhez?

Tisztelt Válaszadó!

2008-ban kaptunk építési engedélyt családi házunkra. Szocpolt nem tudtunk igénybe venni, mert mire sikerült eladni a férjem nevén lévő lakásunkat, a szocpol intézménye megszűnt. Jelenleg az utolsó, elengedhetetlen munkálatok finanszírozásához hitelre lenne szükségünk.

Van-e lehetőségünk bármilyen támogatásra?
Ha módosított engedély iránt adunk be kérelmet, mivel történt néhány változás az eredeti tervekhez képest, lehet-e annak kiadási dátuma a kamattámogatott hitel alapja?
Szocpolt, gondolom, semmiképpen nem kaphatunk, ha a férjem 40 éves elmúlt, és a ház bekerülési költsége 20 millió feletti.

Előre is köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel: Anna

Kedves Anna!

Lakásépítési támogatás (szocpol) igénylésének lehetőségét sajnos kizárja, hogy az eredeti építési engedélyük 2010. január 1. előtti.

A jelenleg elérhető állami kamattámogatású építési hitel igénylése esetén nem jelent problémát, ha az építési engedélyük kiadásának időpontja 2008. A támogatott kölcsönre azonban csak az a személy lehet jogosult,  aki a kölcsönkérelem benyújtásának időpontjában nem töltötte be a 45. életévét, s legalább két gyermeket nevel, (illetve 35 életévét nem töltötte be, s legfeljebb 1 gyermeket nevel). Az Önök esetében az első kritériumnak kell tehát megfelelni.

Az államilag támogatott építési hitel további feltételeiről valamint az elérhető kamattámogatott hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a részletek további ismeretében. Személyre szóló ajánlatunk előtt kérjük tekintse meg legkedvezőbb ajánlatainkat hitelkalkulátorunkban.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x