Tisztelt Szakértő!

Arra szeretnénk választ kapni, hogy az alábbi feltételekkel milyen esélyünk van arra, hogy kapunk államilag támogatott lakáshitelt, használt házra.

A ház, vegyes falazatú, ára 8 millió forint lenne. Ehhez 20-25 % önerővel rendelkezünk. Párom szeptember óta van új munkahelyén, ahol minimálbérre, 8 órás foglalkoztatásra van bejelentve, határozatlan idejű a szerződése, mellette tavaly június óta egyéni vállalkozó, igaz ebből bevétele még nem jelentős. Nekem határozott idejű munkaviszonyom van, nettó 160.000 Ft a jövedelmem, 2015 február 1-én jár le a szerződésem, eddig még nem lett meghosszabbítva a kinevezésem.

2012 júniusában kötöttünk fundamenta lakáselőtakarékossági szerződést, mindegyikünk 10-10.000 Ft utalunk rá havonta. Ez is önerőnek számíthat?
Illetve Győr önkormányzatánál tudunk pályázni vissza nem térítendő kamattámogatott hitelre? Ez befolyásol valamit a hitel kérelemnél?
Ha kaphatunk hitelt, akkor érdeklődni szeretnék, hogy tudom az Önök szolgáltatását igénybe venni hitelfelvételkor? Milyen költségekkel jár?

Segítségüket előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Zsófia

Kedves Zsófia!

Államilag támogatott hitelre házastársak, élettársak már akkor is jogosultak lehetnek, ha legalább egyikük rendelkezik minimum 180 napos folyamatos biztosítási jogviszonnyal. A leírtak alapján ennek a feltételnek megfelelnek. A továbbiakról IDE kattintva tájékozódhat.

A házvásárláshoz maximálisan felvehető hitel összegét az ingatlan forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értéke mellett az is befolyásolja, hogy hol található helyileg. Emellett meghatározó az igénylők jövedelmi helyzete. A még le nem járt Fundamenta megtakarítást a pénzintézetek nem tudják önerőként figyelembe venni lakásvásárlás során. Ez csak akkor számít saját erőnek, ha a megtakarítási időszak már lejárt és kiutalásra kerül a szerződéses összeg, addig sajnos nem.

Az önkormányzat által nyújtott kamatmentes hitel vagy vissza nem térítendő támogatás befolyásolja a lakásvásárlási hitel összegét. Az adásvételi szerződésben ugyanis rögzíteni kell a vételárat, illetve azt, hogy a vételár milyen forrásokból, milyen határidővel kerül kiegyenlítésre. A banki hitel a vételár utolsó része, ezt csak akkor folyósítják a bankok, ha a vételár fennmaradó része már kiegyenlítésre került.

Ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat, akkor Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni az elérhető legkedvezőbb – államilag támogatott és piaci kamatozású – lakásvásárlási hitelekről, lehetőségekről. Amennyiben ajánlatunk elnyeri tetszésüket, a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodával személyesen is fel kell venni a kapcsolatot. Irodáink elérhetőségét ITT találja. Ezt követően Tanácsadóink pontos tájékoztatást adnak a hitelkérelem benyújtásához szükséges dokumentumokról és a hitelfelvétel menetéről. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes, tehát a hitelügylet lebonyolításáért irodánknak nem kell fizetni semmit! A hitelfelvétel járulékos banki, közjegyzői és földhivatali költségeit hitelajánlatuk tartalmazza!

A legkedvezőbb lakásvásárlási hitelek törlesztő részletének kiszámításához lakáshitel kalkulátorunk nyújt segítséget! További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése