Kaphatok úgy lakáshitelt, hogy van már egy jelzáloghitelem?

Jó napot kívánok!

A következő lenne a kérdésem. Ha van a lakáson jelenleg 22 millió Ft szabad felhasználású hitel, amit lassan már nem tudunk fizetni, mert nagyon magas a törlesztő részlet, de még nem vagyunk elmaradva. Hogyha keresnénk egy másik házat és ebből kiköltöznénk, hogy vigye el a bank, akkor egy másik házra kaphatok jelzáloghitelt, hogy azt meg tudjam venni? Vagy először nekem kéne eladnom ezt a házat?
Válaszát előre is köszönöm. Éva

Kedves Éva!

Célszerű volna először a meglévő ingatlant értékesíteni, majd azt követően az újabb ingatlanvásárláshoz lakáshitelt igényelni.

Ha úgy igényel hitelt, hogy közben másik kölcsöne is van, akkor kevésbé hitelképes, ha pedig időközben a jelenlegi bank felmondja a hitelszerződést és végrehajtás alá kerül az ingatlan, akkor Ön BAR listára kerül, s az értékesítést és a hitel visszafizetését követően sem lesz jogosult hitelfelvételre.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Kérdésem a következő: igényelhetek-e lakáshitelt, ha már adóstárs vagyok egy jelzáloghitelben, mint lakástulajdonos? Vagy ha már BAR listára tettek, de egyébként a jövedelmem fedezné az adott ingatlan törlesztését, adástárs bevonása nélkül? Valamint jogilag megtámadható-e, ha jogtalanul tartanak nyilván BAR listán?
Köszönöm!

Kedves Krisztián!
Attól, hogy adóstársként szerepel egy meglévő jelzáloghitelben, még igényelhet lakáshitelt, ha megfelel az előírt jövedelmi és személyi feltételeknek.
BAR lista esetén sajnos nem oldható meg a hitelfelvétel akkor sem, ha jövedelme fedezné az adott ingatlan törlesztését. Amennyiben jogtalanul tartják nyilván a negatív adóslistán, akkor panaszával a PSZÁF-hoz fordulhat.

Tisztelt Hitelnet!
Kérdéseim a következőek lennének:
1. Ha van 1 szabadon használható hitelem, ami havonta kb. 20 ezer Ft és szeretnék még felvenni lakásvásárlási hitelt, ami kb. 20 ezer Ft lenne, ezt így felvehetem-e egyszerre? A nettóm 110-120 ezer Ft.
2. Ha lakáshitelt veszek fel és hogy ne kelljen önerő, felajánlok egy ingatlant. Ilyenkor a felajánlott ingatlanon lesz a hitel vagy amit veszek házat azon?

Kedves Julcsi!
1. Kérdésére pontos választ az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudunk adni, melynek során a jövedelmen és a törlesztő részleten kívül egyéb szempontokat (például a vásárolni kívánt lakás értéke, stb.) is figyelembe kell venni. Elvileg azonban 110-120 ezer forintos jövedelembe beleférhet még a lakásvásárlási hitel törlesztő részlete.
2. Amennyiben a fedezetül felajánlott ingatlan önmagában is elbírja a felvenni kívánt hitelösszeget, akkor a célingatlan tehermentes maradhat. Ha nem, akkor mindkét ingatlanra bejegyzik a hitelfolyósító bank jelzálogjogát.

Egyik ismerősömnek Jelzáloghitele van. Lakást szeretne vásárolni.
A jelzáloghitel mellé tudna-e lakáskölcsönt felvenni? Ha igen milyen feltételekkel?
Köszönöm.

Kedves Dániel!
A meglévő jelzáloghitel önmagában nem zárja ki, hogy az adós lakásvásárláshoz újabb kölcsönt vegyen fel. Az, hogy adott esetben felvehető-e még kölcsön, számos tényezőtől függ. A meglévő jelzáloghitel havi törlesztő részletének összegétől, a felvenni kívánt hitel várható havi törlesztésétől, az igénylő jövedelmi helyzetétől, stb. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s valamennyi szükséges információ birtokában Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak adni Önöknek!

Használt lakást szeretnénk vásárolni, de még banki tartozásom van, amit minden hónapban levonnak a fizetésemből. Ebben az estben tudok házat vásárolni??

Kedves Gyula!
Amennyiben problémamentes a meglévő hitele törlesztése, akkor elvileg igényelhető egyéb kölcsön. Azt, hogy a gyakorlatban is van-e erre lehetőség, az függ a jelenlegi törlesztési kötelezettségétől, a felvenni kívánt lakásvásárlási hitel összegétől, illetve az Ön jövedelmi helyzetétől. Erre vonatkozó személyre szabott hitelajánlatot online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után tudnak készíteni Önnek Szakértőink.
Amennyiben korábbi törlesztés miatt tiltják a fizetését, akkor nincs lehetőség hitelfelvételre.


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x