Kaphatok osztrák hitelt lakásvásárlásra?

Szeretnék albérletből elköltözni. 1 saját és 1 nevelt gyermek van. Élettársam van, de nem hivatalosan. Szeretnénk házat venni, de bár-listára kerültem, mely kb. 30%-át terheli a fizetésemnek, amit csekken fizetek.

A cégem ad támogatást, de csak az ingatlan 20%-át. Olyan 4 millió körül néztünk házat. Kaphatok-e így hitelt?

A fizetésem olyan 120.000-140.000 ezer forint körül mozog. Az élettársam jelenleg itthon van a kisgyerekkel, aki most töltötte be az 1 éves kort, gyesen van.

Gábor

Kedves Gábor!

BAR lista esetén a hazai pénzintézetek jelenleg valóban nyújtanak hitelt, ez pedig kizárja a magyarországi pénzintézetnél történő hitelfelvételt.

Az osztrák bankok ugyan nem vizsgálják a BAR listát, ám a leírtak alapján sajnos nincs lehetőség a házvásárlás osztrák hitellel történő finanszírozására.

Az osztrák pénzintézetek ugyanis 8-10 millió forint érték alatti ingatlant nem fogadnak el fedezetként. Az ilyen értékű ingatlanok közül is elsősorban a Dunántúli megyékben található házak, lakások preferáltak. Így az Ön által megvásárolni kívánt 4 millió forint értékű ingatlan sajnos nem vonható be az ügyletbe.

Az osztrák hitel felvételének további akadálya a hiteligénylő jövedelmét terhelő levonás.

Cégünk jelenleg nem foglalkozik osztrák hitelek közvetítésével, de a fentiek alapján sajnos egyébként sem oldható meg a házvásárlás ausztriai banknál.


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
19 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kint dolgozom Ausztriában teljes munkaidőben heti 40 órás bejelentéssel, de sajnos nem számlára kapom a jövedelmemet, hanem készpénzben. Sopronbam szeretnék házat venni. Van készpénzem 3 milió forintom, de sajnos Magyarországon bárlistás vagyok, ezért az lenne a kérdésem, hogy osztrák hitelt kaphatok-e.
Köszönöm szépen előre is.

Kedves János!
Osztrák hitelek közvítítésével irodánk nem foglalkozik, így sajnos nem tudunk Önnek segíteni a hitelfelvételben.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy lakáshitelt szeretnénk felvenni és szóba jött az osztrák hitel mivel passzív khr-es vagyok. A lakáshoz szükséges önerő 40% meglenne. Érdeklődnék, hogy önök szerint érdemes megpróbálni?
Üdv.

Kedves Gábor!
Osztrák hitelügyintézéssel irodánk jelenleg nem foglalkozik. Információink szerint azonban lakáscélra osztrák hitel nem igényelhető.

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem az, hogy lehetséges-e lakásvásárlásához osztrák hitelt felvennem. Nyugdíjas vagyok, 59 éves. Pest megyében szeretnék lakást venni. A nyugdíjam 175.000 Ft.
A választ köszönöm.
Üdv.

Párommal szeretnénk egy ingatlant vásárolni Herenden Veszprém megyében. A kinézett ház 10 millió forintba került. Mi 2,5 millió Ft önerővel rendelkezünk, havi fizetésem 120 ezer Ft körül mozog (párom jelenleg munkanélküli). 28 éves vagyok.
Van lehetőség ilyen kondíciók mellett osztrák hitelt igényelni?

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy osztrák banknál lehet-e lakáshitelt igényelni és mi a feltétele?
Köszönettel.

Használt lakásra szeretnék hitelt felvenni. Van-e lehetőség,hogy Ausztriában vehessem fel?

Érdeklődni szeretnék, hogy magyarországi ingatlanvásárláshoz finanszíroz-e osztrák pénzintézet új hitelt (nem hitelkiváltás), ha rendelkezem a szükséges önerővel? Illetve mely hazai finanszírozónál kivitelezhető egy vásárláshoz hitel, ha passzív KHR listán szerepelek?
Várom válaszát:
Ádám

Szeretnék hitelt felvenni ház megvételére Szlovákiában, Kassától 60 km-re, Rozsnyón. A kölcsön futamideje 20-24 év. Összeg: 110.000-120.000 €. A kölcsönt egy házzal amit megvennék és egy 4 szobás lakással fedezném. Stabil jövedelemmel rendelkezek, állami szolgálatban dolgozom, 46 éves vagyok. A futaimdőt ha lehet 70 éves koromig szeretném kitolni.
Tisztelettel: Géza

Tehermentes, 7 éves ingatlanfedezete mellett az osztrák határnál van -e valamilyen hitelfelvételi, ingatlanlízing lehetőségünk? Igazolható jövedelmünk kb. 580.000.- Ft. Sajnos aktív BAR is. Magyar vagy osztrák hitel, valamelyik alternatív lehetősége? Nem igazodunk el az interneten leírtakkal. Mi az igazság? Létezik meg az osztrák jelzáloghitel?
Köszönettel: Attila

Aktív BAR-ososk vagyunk feleségemmel együtt. Én Ausztriában dolgozom hivatalosan. Jövedelmem kb.: 400.000.- Ft. Feleségeme 95.000.- Ft, plusz még kb. 120.000.- Ft részmunkaidőben szintén Ausztriában. Letiltás nem terheli egyikünket sem. Házat szeretnénk vásárolni Szombathely vagy környékén 12-18 millió forintért. Kb. 10-15 millió forintra lenne szükség az ingatlan megvásárlásához. Fedezet a vásárolandó családi ház lenne, melynek becsült értéke kb. 22-25 millió Ft. Létezik-e osztrák vagy magyar lehetőség számunkra?
Tisztelettel: Attila


19
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x