Üdvözlöm!

25 éves vagyok, házas és édesanya. Sajnos egy családtagom miatt bárlistás lettem, tartozásom 300E Ft körül van. Szeretnék lakást vásárolni, de a hazai bankok szóba se állnak velem. Hallottam az osztrák hitelről és szeretném tudni, hogy van-e esélyem bármire?

Áthidalásként hitelkártyát szeretnék igénybe venni, ha lehet. Anyagi helyzetem: 4 éve dolgozom a Sparnál, de jelenleg gyeden vagyok, összege: 63.000 Ft. A Férjem 1 hónapja dolgozik új munkahelyen, fizetése: 98.000 Ft.

Kérem válaszoljon és írjon valami biztatót.
Köszönöm.
Kata

Kedves Kata!

BAR lista esetén valóban nincs lehetőség hitelfelvételre Magyarországon. Aktív, illetve passzív BAR lista esetén a hazai pénzintézetek mindegyike elutasítja a hitelkérelmet.

Az osztrák bankok többsége nem vizsgálja a BAR listát ugyan, de lakáscélú jelzáloghitel osztrák hitelintézetnél jelenleg nem kérhető. Így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakásvásárlási hitelajánlatot készíteni.

Ahhoz, hogy hitelképesek legyenek, vissza kellene fizetni a fennálló tartozást. Ezt követően passzív státuszba kerülne, majd adatait a bank a passzív státuszból 1 év után törölné. Ekkor nyílna lehetőség hitelfelvételre.

A jövedelmeket nézve sem tudnák most hitelhez jutni. A gyed önálló jövedelemként nem fogadható el, férjének pedig legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kellene rendelkeznie.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt hitelügyintéző!
Házat szeretnénk vásárolni, de a hazai banknál nem tudunk hitelt felvenni. A párommal bár listán vagyunk. Az ön segítségét szeretném kérni a hitellel kapcsolatban, hátha van megoldás.

Tiszteletem!
Ügyfelem félig átalakított ingatlanja jelenértéken 50 M Ft, az átalakítás befejezésekor 6 lakásos társasházként a lakások értékesítése során várható jövőbeli értéke 110 M Ft.
Az átalakítás befejezéséhez 25 M Ft köröli összegre lenne szükségük.
Kérem, amennyiben lehetséges az önök részéről az átalakítás finanszírozása, szívesen közbenjárok a kapcsolatfelvétel, esetleg alapadatok szolgáltatásában.
Ügyfelem irányában továbbítom a kapcsolatfelvétel lehetséges módjait.
Üdvözlettel:
András

Tisztelt Hitelnet!
Meglévő családi házunkat bővítenénk és felújítanánk. Ehhez lenne szükségünk lakáscélú jelzáloghitelre. Milyen hitelt kaphatunk és mi szükséges hozzá?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel, Tibi