Tisztelt Hitelnet!

Használt lakás vásárlása előtt állok. Mivel euróban kapom a fizetésemet, ezért euró alapú hitelt/lízinget szeretnék igénybe venni.

A kérdéseim a következők:
1. Igényelhető-e euró alapú lakáshitel/lízing?
2. Az alábbiak alapján megkaphatom-e a kölcsön/lízinget?

A lakás vételára 9 millió forint, a lakás helyileg Győrben lenne. 5 millió forint saját erővel rendelkezem, tehát 4 millió forintra lenne szükségem. 5 éve Ausztriában dolgozom. 1.400 euró körül kapok havonta. Ezt az összeget a kinti folyószámlámra utalja a munkáltatóm. Eddig még soha nem volt hitelem, BAR listán sem szerepelek.

Ha esetleg lenne valamilyen lehetőségem, akkor érdekelne az is, hogy mennyit kellene havonta törleszteni.

Előre is köszönöm!
Üdvözlettel!
Kamilla

Kedves Kamilla!

A vonatkozó jogszabály ugyan nem tiltja az euró alapú lakáshitel nyújtását, ám az igénylők részéről olyan szigorú feltételekhez köti, hogy jelenleg egyik hazai pénzintézet sem kínál ilyen hitelterméket. Ezzel szemben euró alapú lakáslízing több pénzügyi partnerünknél is elérhető.

Euró alapú lakáslízing esetén a finanszírozás aránya a lízingelni kívánt ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 65%-áig terjedhet. 9 millió forint értékű lakás vételárának kiegyenlítéséhez tehát igénybe vehető 4 millió forint euró alapú lízing. Lakáslízing igénylésének alapfeltétele legalább a minimálbér összegét elérő jövedelem. Fentiek alapján jövedelmi oldalról is biztosítottnak tűnik a lízing.

Személyre szóló lakáslízing ajánlatunkat online nyomtatványunk kitöltése után ismerheti meg. Szakértőink a további részletek ismeretében tájékoztatni fogják a legkedvezőbb euró alapú lízingkonstrukciókról és a várható havi törlesztés összegéről egyaránt. Ez utóbbinak online lakáshitel kalkulátorunk segítségével is utánanézhet. További kérdés esetén Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Engem csak az érdekelne, hogy euró vagy forint alapú lakáslízing esetén alacsonyabb a kamat? Melyiket érné meg felvenni?
Köszönettel!
Roland