Kaphatok lakáshitelt, ha használt lakást szeretnék vásárolni?

Tisztelt Hitelnet!

Használt lakás vásárlásában gondolkodunk a párommal, én 28 éves leszek, párom pedig 35 éves lesz. Közös, velünk együtt élő gyermekünk még nincs, de reméljük az első hamarosan úton lesz. Az ingatlan ára, amit néztünk (városban) 8.5 millió Ft. Fizetésem nettó 150 ezer Ft, páromé minimálbér.

Van egy 750 ezer Ft összegű személyi kölcsön törlesztésem (OTP bank, havi 26 ezer Ft), melyet tavaly óta fizetek és 2015. 06. hóig kell törlesztenem. Ezt valahogyan szeretném beleforgatni a lakástörlesztőbe. Egyáltalán ez lehetséges-e és milyen lehetőségeink lennének a lakáshitel felvételére?

Előre is nagyon köszönöm válaszát!
Üdv.: Mariann

Kedves Mariann!

A lakásvásárlási hitelbe nem vonható be a meglévő személyi kölcsön visszafizetése. A vételár kifizetéséhez igényelt kölcsönt ugyanis a pénzintézetek az eladó bankszámlájára utalják. Az eladó pénzéből pedig nem fizethető vissza az Ön személyi hitele.

Megoldást ebben az esetben az jelenthet, ha az önerőként rendelkezésre álló összegből visszafizeti a személyi hitelt, s annyival nagyobb összeget vesz fel lakásvásárlási hitelként.

Lakásvásárlásra jelenleg forint alapú hitelkonstrukciókat kínálnak a bankok. A maximális finanszírozási arány a vásárolni kívánt lakás értékén és területi elhelyezkedésén kívül a háztartás jövedelmi helyzetétől függ.

Javasoljuk, tekintse meg a legjobb lakáshitel kalkulátorunkat és töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Hitelszakértőink tájékoztatni fogják az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő lakáshitelekről!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Szakértő!
A CSOK keretein belül szeretnénk egy konkrét használt házat venni, melyben az édesanyám 6 testvére mellett társtulajdonos (örökség folytán). Azt szeretném kérdezni, kaphatnánk-e így hitelt? Ha így nem, akkor lehetséges lenne-e úgy, hogy édesanyám írásban lemond részéről?
Köszönöm válaszát.

Kedves Gizella!
Közeli hozzátartozótól történő lakásvásárlásoz nem lesz igényelhető a CSOK és erre a célra támogatott lakáshitel sem adható. Ha édesanyja nem lenne tulajdonos, akkor az ő testvéreitől történő vásárlás már finanszírozható lenne állami támogatással is, amennyiben az erre vonatkozó igénylési feltételek teljesülnek.

Nekem deviza alapú lakáscélú hitelem volt, de már 2011-ben kifizettem, mivel eladtam a lakásomat. A KHR listán is szerepeltem.
Most lakásvásárlásra szeretnék hitelt igénybe venni.

Meg szeretném kérdezni mennyi a havi bérjövedelem amit elfogadnak a hitelfelvételnél? Használt lakást szeretnék vásárolni és 2.5 millióra lenne szükségem!!
Előre is köszönöm a válaszukat!
Tisztelettel: Mónika

Tisztelt Hitelnet!
Szükségem lenne használt lakás vásárláshoz kb. 1.5 m Ft-ra. Nettó fizetésem 72.000, nem vagyok khr listán. Bevonható másik ingatlan, aminek az értéke kb. 3,8 m Ft. Bevonható adóstárs is. Ha van rá mód olyan hitelt keresek, aminek az igénylése a legkevesebbe kerül. Van-e esélyem rá, hogy kapjak hitelt vagy nem is érdemes próbálkoznom?
Előre is köszönöm segítségüket!
Tisztelettel: Valéria


8
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x