Tisztelt Uram/Hölgyem!

Szeretném megtudni, hogy vehetek-e fel lakásbővítésre/korszerűsítésre hitelt úgy, hogy abban az ingatlanban nincs tulajdoni hányadom. (szülői ház, de ott lakunk a férjemmel) Közalkalmazott vagyok 34 éves. Lakáselőtakarékosságot fizetek én is és a férjem is, azt majd lejáratkor beforgatnánk a felvett hitelbe, de úgy tudom, csak lakáscélú hitelbe lehet beforgatni törlesztésként. Anyukám 63 éves.

Milyen lehetőségem van, hogy ezt a korszerűsítést, bővítést meg tudjuk oldani így?

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Szilvia

Kedves Szilvia!

Az otthonteremtési kamattámogatás keretéven bővítéshez és korszerűsítéshez nyújtott államilag támogatott lakáshitel igénybevételének feltétele, hogy a támogatott személy legalább 50%-os tulajdoni hányaddal rendelkezzen a bővíteni vagy korszerűsíteni kívánt lakásban a kérelem benyújtásának időpontjában. Így, mivel az adott ingatlanban Önnek nincs tulajdoni hányada, kamattámogatott hitel felvételére nem jogosult.

A lakásbővítés illetve korszerűsítés azonban piaci kamatozású lakáshitellel is finanszírozható. Piaci lakáshitelt úgy is felvehet, hogy nincsen tulajdonrésze a hitelcéllal érintett házban. A piaci lakáshitelek jelenleg szintén kedvező megoldást jelentenek. Van olyan pénzügyi partnerünk, amely a piaci kamatozású lakáshitelt jelenleg kedvezőbb kamatláb mellett, alacsonyabb havi törlesztéssel kínálja, mint az állami kamattámogatású kölcsönt. Ez abból adódik, hogy a támogatott hiteleknél van egy bizonyos kamatszint (6%), ami alá nem mehet a kamat mértéke, míg piaci kamatozású hitelkonstrukciók esetén ilyen megkötés nincsen. S mivel a piaci hitelek referenciakamatát jelentő BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) mértéke - a sorozatos jegybanki alapkamat csökkentésnek köszönhetően - egyre alacsonyabb, ezért a nem támogatott hitelek esetén fizetendő kamat (referenciakamat + kamatfelár) együttes mértéke is alacsonyabb a támogatott hitelek kamatánál. Ez eredményezi tehát a piaci lakáshitelek jelenleg kedvező és alacsony törlesztő részletét, aminek online lakáshitel kalkulátorunk segítségével Ön is utánanézhet.

A lakáselőtakarékosság későbbi felhasználási lehetőségeiről az adott lakástakarék tud Önöknek pontos felvilágosítást adni!

Ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat és elküldi ajánlatkérését, akkor Szakértőink a további információk birtokában személyre szabott, díjmentes bővítési/korszerűsítési lakáshitel ajánlatot is készítenek Önöknek! Személyes tanácsadásért keressék a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, melyek elérhetőségét ITT találják.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Édesanyám és annak testvére ingatlant örököltek. Édesanyám és én élünk a házban. Édesanyám nem hitelképes.
Milyen módon vehetek fel hitelt felújításra?

Tisztelt Cím.
Szeretnénk lakásunkat bővíteni, de nem tudjuk milyen támogatásokat tudnánk igénybe venni az alábbiakban felsorolt feltételek mellett.
– A bővítendő lakás a feleségem nevén van.
– Saját részről két ingatlannal rendelkezem (örökség).
– Két gyermeket nevelünk (10-2 évesek).
Gondolok itt bővítési hitelre, illetve szocpol támogatásra.
Köszönöm megtisztelő válaszukat.