Tisztelt Hitelnet!

A főiskola után egy darabig dolgoztam, de pár hónapja munkanélküli lettem, és a diákhitel törlesztőkkel úgy elmaradtam, hogy felmondták a szerződésemet. 1,2 millió forintról van szó. Ez a tartozás most egy összegben lett aktuális. Jelenleg sikerült elhelyezkednem, munkaszerződésem szerint fizetésem nettóban 128 000 forint. Ezt az összeget folyószámlára fogom kapni. Két hete dolgozom a mostani munkahelyemen.

Szeretnék felvenni valamilyen hitelt, vagy kölcsönt, hogy kitisztázzam végre a diákévek alatt felgyűlt tartozásomat. Van valami speciálisan erre a célra alkalmas hitel típus? Ingatlanfedezetet sajnos nem tudok bevonni. Egyáltalán kaphatok úgy hitelt úgy, hogy még csak két hete van meg a munkaviszonyom? Ha igen, akkor nem jelent problémát, hogy felmondott diákhitelről van szó?

Várom válaszát.
Köszönettel: Judit

Kedves Judit!

A hitelkiváltásnak sajnos több akadálya is van az Ön esetében. Először is 1,2 millió forint összegű hitelkiváltáshoz ingatlanfedezetre lenne szükség. Ekkora összeg ugyanis 128 ezer forintos jövedelemre fedezet nélküli személyi hitel formájában nem nyújtható.

Ugyancsak probléma az Ön rövid ideje fennálló munkaviszonya. Jelzálog alapú hitelhez minimum 3 hónapos, személyi kölcsönhöz legalább 6 hónapos munkaviszonyt kell igazolni a jelenlegi munkahelyen úgy, hogy az adós nem állhat próbaidő alatt. Ha Ön két hete dolgozik a munkahelyén, akkor egyelőre még próbaidőn lehet.

Hitelkiváltó kölcsön esetén banki követelmény a kiváltandó hitel szerződésszerű törlesztésének igazolása. Az Ön diákhitel szerződését éppen a nem szerződésszerű hiteltörlesztés miatt mondták fel, tehát a problémamentesség igazolása nem kivitelezhető. Felmondott hitelt egyik pénzügyi partnerünk sem vált ki.

Bármily hitel felvételének további akadálya lehet, hogy a felmondott hitel miatt az Ön adatait a Diákhitel Központ valószínűleg BAR listára tette. A negatív tartalmú BAR lista pedig szintén kizáró ok hitelfelvétel során minden pénzintézetnél.

Megoldás ebben a helyzetben csak az lehet, ha esetleg Ön helyett egy hitelképes személy vállalja a szabad felhasználású kölcsön felvételét, amiből a diákhitelt rendezheti, s Ön neki törleszt a későbbiekben. Ön hitelképessé akkor válhat, ha a diákhitel tartozását teljesen kiegyenlítette, majd az innentől számított passzív BAR státusz 1 év múlva törlésre kerül.

Ha van olyan személy, akivel megoldható a hitelfelvétel, kérjük, töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják a hitellehetőségeket!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

BAR listás vagyok, de rendszeresen fizetem a tartozásomat, van még 21.000 Ft vissza. Szeretném rendezni a felvett kölcsönből.Rokkant nyugdíjas vagyok, véglegesített, dolgozom is, de nincs még 3 hónapja.
Van olyan bank, aki ad kölcsönt nekem?

Tisztelt Hitelnet!
Szüleim ingatlanfedezetes hitelszerződését felmondta a bank, mert nagymamámnak is volt az adott banknál hitele és ő nem fizette, szüleim így pedig nem csak adósok, hanem nagymamám hitelénél kezesek is voltak. Sajnos így Bar listára kerültek.
Próbálták kérelmezni a banktól, hogy átvennék nagymamám tartozását is és a kettőt együtt fizetnék tovább. Eddig nem kaptunk választ.
Önök szerint lenne valamilyen megoldás a hitel kiváltásra? Akár én is hajlandó lennék hitelt felvenni.

Felmondott szabad felhasználású jelzáloghitelem van az Unicredit Banknál. A bank felajánlotta a hitelkiváltást más bankon keresztül. A végrehajtás még nem indult el, a tulajdoni lapra nem jegyezték be. Másfél évig munkanélküli voltam, azért kerültem ilyen helyzetbe. 2012. augusztus óta újra van rendszeres jövedelmem, újra tudnék vállalni törlesztőrészlet fizetést, hogy az ingatlanomat megtartsam.
Kérem szíveskedjenek a lehetőségekről tájékoztatni.

BAR-listásként jogosult vagyok bármely hitel felvételére? Igaz csak 200 ezer Ft-tal kerültem fel, de hitelkiváltással szeretnék hitelhez jutni, és a BAR-listát “feloldani”. 4 éve dolgozom egy helyen.
Kérem pár soros válaszukat ez ügyben. Lakásomon még nincs semmilyen jelzáloghitel. Csak a BAR-listán szerepelek.