Kaphatok kedvezőbb hitelt, mint a jelenlegi forint hitelem?

Tisztelt Tanácsadó Hölgy/Úr!

2 hónappal ezelőtt éltünk a végtörlesztés adta lehetőséggel, és a svájci frank alapú hitelünket kiváltottuk egy forint alapú hitellel. Az árfolyamnyereség jelentős volt ezért nem foglalkoztunk azzal, hogy az új hitelünket milyen kamaton vesszük fel, csak az számított, hogy biztosan és időben meg is kapjuk.

Most azonban, hogy túl vagyunk rajta szeretnék érdeklődni, hogy esetleg lenne e lehetőség arra, hogy ezt a hitelt kedvezőbbre cseréljük, mert a 13 % körüli kamat véleményem szerint rendkívül magas és az oldalukon található hitelkalkulátor ennél lényegesen kedvezőbb értéket ad.

Pontosan milyen információkra lenne szükségük, hogy meg tudják mondani, hogy kaphatunk e kedvezőbb feltételekkel egy hitelt ennek a kedvezőtlen forint hitel kiváltására?

Előre is köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel: Péter

Kedves Péter!

A végtörlesztési időszak alatt valóban több pénzintézet is meglehetősen magas kamatfelárra kínálta hitelkiváltó jelzáloghiteleit. Ezek a lehetőségek hosszabb távon mindenképpen kedvezőtlenek az ügyfelek részére. A hatályos törvényi szabályozás értelmében forint alapú jelzáloghitelt csak forint alapú hitellel lehet kiváltani. Ezen a területen egy esetekben akár 9-10 % körüli THM értékek is elérhetőek, bár az átlagos THM mutató 10-11 % körül mozog.

Hitelkalkulátorunk használata után amennyiben kitöltik oldalunkon található adatlapunkat, akkor szakértőink megvizsgálják az Önök számára elérhető legkedvezőbb lehetőségeket.

Természetesen az ajánlatkérés és a teljes körű ügyintézésünk, tanácsadásunk díjmentes és semmilyen kötelezettséggel sem jár.

További kérdése esetén állunk szíves rendelkezésére.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Életbiztosítással kombinált CHF alapú jelzáloghitelem van Önöknél. Érdeklődni szeretnék egy kedvezőbb hitel után.
Hitelem 27.000 frank. 20 éves futamidővel, amiből még 17 évem van hátra.


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x