Kaphatok építési hitelt két új helyiség hozzáépítéséhez?

Tisztelt Hitelnet!

Legkésőbb nyár elejére építkezést tervezek, meglévő házunk mellé szeretnénk még plusz két helyiséget felhúzni. Van esetleg olyan kedvezményes lehetőség, mint a lakáshitelek esetében? Két gyerekünk van, elsősorban a számukra kialakítandó nagyobb élettér miatt döntöttünk az építkezés mellet.

Jövedelmem 106 000 forint, feleségem jelenleg otthon van a kislányunkkal. Ez esetben is szükséges önerő, vagy meg lehet valahogy oldani ingatlanfedezettel ezt? Házunk körülbelül 7 milliót ér.
Mennyi az átfutási ideje egy ilyen hitelezésnek? Jó lenne minél gyorsabban nekilátni a munkálatoknak, hogy mire augusztustól újra dolgozik a párom, már minden készen legyen.

Várom tájékoztatását.
Köszönettel: Norbert

Kedves Norbert!

A két új helyiség felhúzásával Önök tulajdonképpen a meglévő házukat bővítik. Lakásbővítésre nem igényelhető az a fajta kedvezményes lakáshitel, mely esetén a kamattámogatást 20 éven át biztosítja az állam. Ez a fajta kölcsön csak teljesen új ház építéséhez, új lakóingatlan vásárlásához és lakáskorszerűsítéshez igényelhető. Igénybe vehetik azonban az 5 éves kamattámogatású lakáshitelt, mely bővítési cél esetén is elérhető. Erről a típusú államilag támogatott lakáskölcsönről további részleteket IDE kattintva olvashat.

Lakásbővítéshez a jelenleg érvényes rendelkezések alapján egy összegű vissza nem térítendő támogatás (szocpol, félszocpol) nem vehető igénybe.

A hitelkérelem elindításához jogerős bővítési engedélyre lesz szükség, valamint készíttetni kell egy költségvetést a bővítési munkálatokról, mely a munkálatok elvégzéséhez szükséges anyagárakat és munkadíjakat egyaránt tartalmazza. Bővítés esetén a felvehető hitel összegét a bankok a bővítendő ingatlan jövőbeni értéke alapján határozzák meg, tehát nem az ingatlan jelenlegi, 7 milliós értékét veszik majd alapul. Az, hogy szükséges-e önerő vagy a költségvetés teljes összege felvehető hitelben, elsősorban a költségvetés összegétől függ. Megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén nincs szükség önerőre.

A bővítési hitelek átfutási ideje jellemzően 1 hónap. Ahhoz, hogy augusztusig végezzenek a bővítéssel, célszerű volna minél hamarabb intézni a bővítési engedélyt, hiszen annak is van bizonyos átfutási ideje.

Amennyiben szeretnék megismerni személyre szóló, díjmentes lakásbővítési hitelajánlatunkat, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! További kérdés esetén készséggel állnak rendelkezésükre a Hitelnet országszerte elérhető irodái!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x