Kaphatok-e építési hitelt, ha külföldön dolgozom?

Üdvözlöm!

Magyarországon élő szlovákiai magyar vagyok. 2007 óta élek Magyarországon. Feleségem magyar állampolgár. Én külföldön dolgozom, feleségem idehaza Magyarországon. Ő minimálbéren van, én jól keresek külföldön.
Szeretnénk építkezni, a kérdésem pedig ezzel kapcsolatban volna.
Arra lennék kíváncsi, hogy én valamelyik banktól kaphatok-e lakásépítési hitelt úgy, hogy én külföldön dolgozom, nem Magyarországon, a páromnak pedig csak minibálbér a keresete?
Továbbá mennyi hitelt kaphatunk (ha kaphatunk), ha a jövőbeli ingatlan költségvetése kb: 21-22 millió forint?
Várom mielőbbi válaszát!
Üdvözlettel:
András

Kedves András!

Külföldön dolgozó szlovákiai magyarként is van lehetősége lakáshitel igénylésére. A bankok jövedelemmel kapcsolatos minimális elvárása, hogy az igénylők legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő keresettel rendelkezzenek, így a felesége jövedelme is elfogadható.
Az érvényben lévő szabályzás alapján az építeni kívánt ingatlan várható jövőbeni értékének – az igazolt jövedelmek függvényében – maximuma a 80%-a vehető fel. Építkezés esetén a jövőbeni értékbe nemcsak a költségvetés, hanem a telek értéke is beleszámít.
Kérjük tekintse meg hitelkalkulátorunk számításait majd Hiteltanácsadóink személyre szólóan fogják tájékoztatni az építési hitelekről.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy 2 évvel ezelőtt vásároltam egy telket 2 millió forint értékben. Ezt közművesítettem (villany, gáz, víz). Az építő cég szerint a telekár nem számít bele az önerőbe hiteligénylés esetén. Én erre az OTP banknál megkérdeztem, hogy ebben az esetben hiteligénylés esetén a telek illetve a közmű ára beleszámít-e az önerőbe? Azt az információt kaptam, hogy a telek ár igen, a közmű nem egészen. Tehát, hogy érthető legyen. Hiteligénylés esetén a bank egy becslőt küld ki, aki felbecsüli az építési telek értékét. Amennyiben közművesített, így értelem szerűen magasabb az értéke. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Akkor az nem… Továbbiak »


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x