Kaphatok adósságrendező jelzáloghitelt, ha van már kölcsön a házon?

Jó Napot!

Olvastam, hogy több Bank nem szereti, ha már van jelzálog az ingatlanon. Az enyémen van, de leírom röviden.

Új ház vidéken, érték 12.900.000 Ft (3 éves CIB becslés). 2008-2023-ig 3 millió Ft értékben CHF hitel, ezt nem szeretném zavarni a tavaszi elszámolás miatt még. 2012-2017 szintén CIB 1.100.000 Ft jelzálog, ebből még van 580 ezer + provident 140 ezer + tv áruhitelem van 200 ezer forint.

Szeretnék 1.300.000 Ft olyan jelzáloghitelt, amivel kiváltom a kisebb CIB hitelt, így ott lekerül a jelzálog + kifizetem a kisebb hiteleket is és a többi marad tartaléknak. Személyi hitel nem jó, ott túl magas a havi törlesztő. 8 évre venném fel, mert a CIB CHF kölcsön még tart 8 évig úgy is. Csak lassan megbolondulok, a sok kis törlesztőtől, inkább egy kalap alá az összes.

Köszönöm a türelmet – Attila

Kedves Attila!

A legtöbb pénzintézet valóban ragaszkodik ahhoz, hogy jelzálogjogát az első ranghelyre jegyezzék be, illetve más pénzintézet követelése ne előzze meg a tulajdoni lapon. Pénzügyi partnereink egyikénél van lehetőség arra, hogy más pénzintézetnél felvett jelzáloghitel mellé újabb kölcsönt igényeljen. Kérdés az, hogy ennél a pénzintézetnél milyen kedvező feltételek mellett lehetséges az adósságrendezés. Erről Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban tudják Önt tájékoztatni, ha elküldi online ajánlatkérését.

Jelzáloghitellel terhelt ingatlan esetén további lehetőség a korábbi kölcsönt nyújtó banknál igényelt adósságrendező jelzáloghitel lehet. Tehát annak érdemes utánanézni, hogy a CIB Bank kínál-e kedvező hitelkiváltási lehetőséget.

Amennyiben a fenti két hitellehetőség nem lenne kedvező, akkor további megoldást mindkét jelzáloghitel kiváltása jelenthetne, így valamennyi pénzintézet adósságrendező hitele szóba jöhetne. A devizahitelekkel kapcsolatos visszatérítés a lezárt hitelszerződésekre is vonatkozik, így ha megszűnne mindkét jelzáloghitele, a visszajáró összeget készpénzben megkapná.

A bankpiacon elérhető legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönök havi törlesztő részletének online Hitelkalkulátorunk segítségével Ön is utánanézhet. Az igényeinek megfelelő hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják online vagy személyesen a Hitelnet országszerte elérhető irodáiban!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Nekem van egy személyi kölcsönöm az OTP banknál. Nos, ugyanennél a banknál szeretnék használt lakás vásárlásra jelzáloghitelt fel venni, de ebből az összegből a személyi kölcsönömet kifizetni. Mivel az új törvény szerint már nem terhelheti a bank a számlámat, akkor így is fel tudom venni, ha egyből kifizetem az előző hitelemet? Nekem a havi jövedelmem is oda megy az OTP bankba és soha nem volt elmaradásom. A fennmaradó összegből a lakást szeretnénk megvenni!
Köszönöm válaszát!


2
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x