Kaphatok adósságrendező hitelt jelzálog és egyéb hitel kiváltására?

Tisztelt Hitelnet!

A saját lakásomon 4 millió Ft a jelzáloghitel (CHF), a ház értéke 5 millió Ft. Az apósom házán 1,7 millió jelzálog hitel van (HUF), a ház értéke 3.5 millió Ft. Van az autón 1,3 millió, hitelkártyán 330.000 Ft és provident 470.000 Ft.

Nem vagyok késésben a törlesztéssel, csak szeretném, ha kevesebbet kellene havonta fizetni. A férjem kézbe kapja a fizetését (80.000-130.000), a munkáltató nem hajlandó utalni. Számlára jön összesen 110.000 Ft, az én és a beteg gyerekem után járó (ápolási díj, rokkantsági járadék, családi pótlék, vakok személyi járadéka).

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Erzsébet

Kedves Erzsébet!

Jelzálog alapú és egyéb kölcsön kedvezőbbre váltásához minden esetben ingatlanfedezet szükséges. Jelen esetben a legfőbb probléma az ingatlanfedezettséggel van. Az 5 millió forint értékű ingatlanát terhelő 4 millió forintos tartozás már eleve eléri a jelzáloghitelek esetén megengedett maximális finanszírozási arányt, amit a jogszabály lehetővé tesz. A bankok maximális finanszírozási aránya a valóságban ennél általában kisebb, tehát a saját lakása valószínűleg még a 4 milliós hitel kiváltásához sem nyújtana elegendő fedezetet. Emiatt az autóhitel, a hitelkártya és a személyi kölcsön kiváltásához további ingatlanfedezetre volna szükség.

Apósa jelzáloghitelének kiváltásában azért nem tudunk segíteni, mert 3,5 millió forint értékű ingatlant pénzügyi partnereink sajnos nem fogadnak el fedezetként. A hitelfedezet értékének el kell érni legalább a 4,5-5 millió forintot.

A kézbe kapott fizetés egyébként nem jelentene problémát. Ilyen esetben a hivatalos munkabér NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiadott jövedelemigazolással is alátámasztható, amit a pénzintézetek szintén elfogadnak. Az ápolási díj, a vakok személyi járadéka és a családi pótlék szintén elfogadható jövedelem hitelfelvétel során.

A hitelek kiváltásánál igazolni kell a kiváltandó kölcsönök szerződésszerű törlesztését. Elmaradás nem lehet, amit a törlesztési bankszámlákkal igazolni is kell.

Ha esetleg van lehetőségük további – megfelelő értékű, akár más személy tulajdonában lévő – ingatlanfedezet bevonására, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink ismertetni fogják az elérhető hitellehetőségeket!


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

A személyi hiteleimet, hitelkártyáimat és lakás jelzáloghitelemet szeretném egy hitelre váltani. Erre szeretnék valamilyen megoldást kérni. A személyi hiteleim összege 2 000 000 forint, hitelkártyáim összege 3 350 000 forint, a lakáshitelem 54 000 chf.

Tisztelt Címzett!
A jelenlegi hitelemet szeretném kiváltani, ami 2,7 millió forint! 4-5 millió forintot szeretnék felvenni!
Kérem, SEGÍTSENEK!
Tisztelettel: Beáta
Köszönöm.


4
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x