Tisztelt Hitelnet!

Jelenleg – 2013 decembere óta – adóstársi minőségben végrehajtás okán aktív BAR listán vagyok. 170 ezer forintos nyugdíjamból a törvényes 56 ezer forintot letiltják, de ezen eljárás részeként, az adós is törleszt havi 40 ezer forintot. A végrehajtás főösszege induláskor 1,5 millió forint volt, ez mára már nyilvánvalóan kevesebb kell hogy legyen.

Ugyanekkor egy vagyonmegosztási perből kifolyólag 3 millió forintot kéne fizetnem az általam 4/6 részben tulajdonolt ingatlan 5. hatodának megvásárlásáért az ezt az 1/6-ot jelenleg birtokló résztulajdonosoknak. Jelzáloghitel esetén a jelzálog bejegyzéshez a résztulajdonosok beleegyezése biztosítható azon egyszerű oknál fogva, mert a hitelfelvétel sikere érdekükben áll. Az ingatlan közös tulajdont képező részének összértéke az elkészített ingatlanbecslés szerint 29 millió forint, a rajta lévő saját tulajdonomat képező felépítmények nélkül. A hitelfelvétellel az aktív BAR listás besorolás passzívvá válna és a havi törlesztő részlet is – adós és adóstárs – a kényelmesen elviselhető mértékűre, és ami a leglényegesebb fizethetőre zsugorodna.

Összesítve tehát, ilyen feltételek és körülmények között, igényelhető-e kb. 4,5 millió forintos hitelösszeg 5-6 éves futamidővel, esetlegesen a futamidő lejárata előtti egyösszegű visszafizetés lehetőségét sem kizárva.

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Ferenc

Kedves Ferenc!

Hiteligénylés során minden pénzintézet lekérdezi a Központi Hitelinformációs Rendszerből a hiteligénylők adatait, korábbi lezárt (passzív) illetve lezáratlan (aktív) hitelmulasztásait. Aktív KHR státusz, illetve jövedelemből történő tiltás esetén jelenleg minden pénzügyi partnerünk elutasítja az igénylő hitelkérelmét. A hitelfelvételre abban az esetben sincs lehetőség, ha a hitelcél éppen az aktív státusz passzívvá tétele, vagyis a korábbi hitelmulasztás rendezése.

A fentiek figyelembevételével sajnos nem igényelhető a végrehajtás alatt lévő kölcsön visszafizetéséhez adósságrendező hitel, sem a tulajdonrész kivásárláshoz lakáscélú jelzáloghitel.

Adott helyzetben a szükséges összeghez csak úgy tudna hozzájutni, ha Ön helyett más személy venné fel a kölcsönt és olyan ingatlanfedezetet tudnának biztosítani a hitelfelvételhez, amelyben Önnek nincsen tulajdonrésze. Amennyiben ez a megoldás esetlegesen szóba jöhet, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink készséggel tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

12 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Az lenne a kérsésem, hogy aktiv bár listás vagyok, van-e lehetőseg hitelt felvenni vagy kiváltani?

Tiszteltt hitelnet!
Szeretnék felvenni hitelt, mert az aktív BAR-t és a családi ház fennálló vételárát szeretném kifizetni, valamint a többi összeget felújitásra költeni.j Jelenleg munkahellyel rendelkezem.
Várom válaszukat.
Tisztelettel.
Irén

Aktív BÁR-osként kaphatok-e személyi kölcsönt hitelkiváltáshoz?
Üdvözlettel.

Üdvözlöm.
Olyan kérdésem lenne, hogy ha aktív bárlistán vagyok és bejelentett munkaviszonyom nincsen, de állandó munkahelyem van, napi 8 órában heti 6 napban dolgozok, van-e valami lehetőségem hitelt felvenni?
Hitel célja az, hogy bárlistáról lekerüljek, kifizessem az elmaradt adósságaimat és gépkocsi vásárlás lenne.
Válaszát és segítséget előre is köszönöm.
Alex

Azt szeretném megtudni, hogy bárlista esetén kaphatok-e hitelt? Szeretném rendezni meglévő hiteleimet.

Tisztelt Hitelnet!
CHF jelzáloghitelünk van. 2008-ban vettünk fel 3 milliót a családi házunkra. Mellette személyi kölcsönök, hitelkártyák. Egy bankhoz összevonnánk, de senki sem segít. Nincs semmi lehetőség? A jelzálog pontosan van fizetve, személyi kölcsönnel tettek minket negatív státuszba. Kihez lehet fordulni ilyen esetben?
Tisztelettel Ildikó