Jó Napot!

Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi feltételekkel milyen módon (jelzálog, lízing, bármilyen államilag támogatott hitel, fészekrakó, stb.) tudnánk használt házat venni.

Jómagam 28 éves vagyok, jelenleg gyeden (70.000,- Ft), de bármikor vissza tudok menni dolgozni is. A férjem szintén 28 éves, 2 gyereket nevelünk, 6 és 2 éveseket. A férjem dolgozik, gyakorlatilag folyamatos a munkaviszonya évek óta (csak más-más cégeknél), a jelenlegi munkahelyén tavaly május óta dolgozik. A fizetése kb. 130 ezer forint havonta, számlára kapja. BAR listás, aktív, de folyamatosan fizetjük részletekben már ezt is, hogy ne legyen legalább aktív státuszban. Még annyi, hogy a munkaszerződése határozott, 6 havonta hosszabbítják, a munkahelyén úgy szokás, hogy 2-3 év eltelte után lesz határozatlan a szerződése.

Szocpolt még sosem igényeltünk, egyéb tartozásunk, másik hitelünk nincs. Édesanyám ingatlanát plusz fedezetként tudnánk bevonni, ha szükséges. A vásárolni kívánt ingatlan is, és édesanyámé is Tápiószelén lenne. Önerővel nem rendelkezünk, de durván 1 millió forint azért rendelkezésünkre állna, ha anélkül egyáltalán van lehetőségünk.

Egyelőre csak arra lennék kíváncsi, hogy ilyen jellemzőkkel van-e bármilyen lehetőségünk hitelt felvenni, és ha igen, milyen módon? Ha van, akkor megkeresnénk Önöket.

Köszönöm a segítséget!
Tímea

Kedves Tímea!

Az aktív BAR lista jelenleg minden pénzintézetnél kizárja a lakásvásárlási hitel felvételének lehetőségét. Ilyen esetben pozitív hitelbírálatra akkor sem számíthat a házvásárló, ha a kölcsönnek, amely miatt BAR listára került, időközben rendszeressé vált a törlesztése. A teljes tartozás megfizetését követően is további 1 évig BAR listán marad az illető, passzív státuszban. Ez szintén nem fogadható el hitelfelvételnél, passzív BAR listás személy sem hitelképes.

Bármilyen típusú lakáshitel (piaci kamatozású, államilag támogatott, fészekrakó) és lakáslízing igénylésére csak akkor kerülhet sor a jelenlegi előírások alapján, ha férje negatív tartalmú adatai törlésre kerülnek a rendszerből. Ezt követően minimális önerővel vagy akár önerő nélkül is megvalósulhat a házvásárlás édesanyja megfelelő értékű ingatlanának bevonásával. Egyelőre azonban sajnos nem tudunk Önöknek segíteni a hitelfelvételben.

Szocpol támogatás igénybevételére szintén nincs lehetőség, mivel szocpolt jelenleg csak új lakóház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához nyújtanak a hitelintézetek. Használt ház vásárlásához nem jár vissza nem térítendő állami támogatás.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
15 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Nettó 300 ezer jövedelemmel rendelkezem, aktív KHR listán vagyok. Lakást szeretnék venni vagy lízingelni.
Milyen lehetőségeim vannak?

Üdvözlöm!
Anyukám nagyobb összegű hitelt szeretne felvenni. NEM szerepel a KHR listán.
Az lenne a kérdésem, hogy én mint AKTÍV KHR listás lehetek-e a kezes!
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy volna-e lehetőségem lakásvásárlásra, ha aktív báros vagyok, amit fizetek. Van egy családi ház 50% a nevemen, amit be lehetne vonni. Plusz a meg vásárolandó lakást fedezetnek. A jövedelmem 200.000 Ft igazolt jövedelem. A lakás 9 millió forint lenne. Önerővel nem rendelkezem, csak a fedezetet tudnám nyújtani.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Marianna

Kedves Admin!
A következő lenne a kérdésem:
Párom aktív Bárlistás a testvérének vett fel hitelt jó 10 éve. Ők időközben nem fizették, így kiküldtek 1.900.000 Ft végrehajtást. Ebből mi kifizettünk 800.000 Ft-ot. Rá egy évre már 2.700.000 Ft-ot követelt a bank. Egyszerűen nem jutunk egyről a kettőre. Az albérletünk havi 70.000 plusz rezsi. Páromnak magas a jövedelme, 300ezer felett. Én itthon vagyok a pici fiunkkal. Szeretnénk ingatlanhoz jutni, de úgy, hogy a meglévő tartozást is letudjuk.
Tudnának tanácsokat adni, hogy milyen úton tudnánk valamit lépni? 1 ember valószínűleg bevonható, ő kezességből lett báros, de valószínűleg már nem az. Ez 1 hét múlva derül ki. Illetve 3 gyermekünk is van, ami után megjár szocpol.
Segítségüket előre is köszönöm.
Üdv: Rita

Azt szeretném megkérdezni, hogy aktív bárosoknak tudnak-e segíteni? Használt lakást szeretnénk venni.

Kérdés! A páromnak van az OTP-nél tartozása 1.000.000 Ft és ez végett felkerült a BAR listára, de már törleszti havi 18.000 Ft-jával. Van 5 gyermekünk. Ki szeretnénk fizetni az adósságot, mert házat szeretnénk venni. Van-e segítség?

Pár évvel ezelőtt, sajnos elkövettem azt hibát, hogy adóstársként hitelhez segítettem szüleimet. Ezt a hitelt felmondták nekik, tőlük azóta is vonják. Tőlem nem, mert sikerült elintézni, tekintettel a családomra és a két gyermekemre. Albérletben lakom, nem tudok vásárolni egy valamire autót, és ami a legrosszabb, hogy nem tudok biztosítani a családomnak egy szép rendes otthont.
Kérdezem én: Miért nem lehet nekem semmim más hibájából? Ezt miért nem lehet figyelembe venni? Hisz nem is egy háztartásban élek velük.
Válaszukat köszönöm.

Üdvözlöm!
Érdekelne, hogy aki bár listán van és fizeti a törlesztést rendesen, az miért nem kap hitelt? Annak az embernek már nem lehet álma, mert nem kap segítséget?