Üdvözlöm!

Férjem kamionos, lakáshitelt szeretnék felvenni, de elutasított a bank, mert csak a minimálbér érkezik folyószámlára. A külföldi kint tartózkodásért kapott napi díjat kézbe kapja. Indokuk az volt, hogy így nem bizonyítható, hogy megkapja a napi díjat, hiába igazolja a munkáltató. NAV igazoláson nincs rajta, mert adómentes jövedelem.

Van olyan bank, aki elfogadná, hogy számlára és készpénzben is kap fizetést?

Válaszát köszönöm.
Szép napot kívánok.
Hajni

Kedves Hajni!

A legtöbb pénzintézet hitelbírálat során egyáltalán nem veszi figyelembe a kamionsofőrök napi díját. Pénzügyi partnereink egyikénél azonban az elfogadható jövedelmek bővülésének köszönhetően már ez a jövedelemforrás is elfogadható a következő feltételekkel:

Amennyiben a fuvarozó cég alkalmazottja (kizárólag kamion-, teherautó-sofőr) költségtérítésként a munkabérén felül napi költségtérítési elemeket kap (például: napi díj), és ezeket a saját számlájára utalják, akkor ezen tételek teljes nettó összege alkalmazotti munkabérként vehető figyelembe. Az igazoláshoz bankszámlakivonat vagy adóbevallás szükséges.

Mivel férje napi díja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által kiadott jövedelemigazoláson nem jelenik meg, ezért megoldás ebben az esetben csak az lehet, ha a jövőben megoldható a saját bankszámlára történő utalás. Ekkor 3 havi utalást követően lenne elfogadható a jövedelemnek ez a része.

Amíg férje kézbe kapja napi díját, addig lakáshitel igénylésénél csak a minimálbérrel lehet kalkulálni hitelbírálat során. A mindenkori 8 órás minimálbért elérő keresettel már benyújtható a hiteligénylés. Kérdés az, hogy ezzel a jövedelemmel felvehető hitelösszeg elegendő-e a lakásvásárláshoz. Arról nem ír, hogy Ön is rendelkezik-e keresettel. A főadós minimálbére mellett nemcsak a szintén munkaviszonyból származó fizetés vehető figyelembe, hanem kiegészítő jövedelemként elfogadható a házastárs esetleges családtámogatási juttatása (t-gyás, gyed, gyes) is.

Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő legkedvezőbb lakásvásárlási hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat. A további részletek (ingatlanfedezet értéke, területi elhelyezkedése, háztartás rendszeres bevételei, kiadásai, stb.) ismeretében Szakértőink a minimálbéres jövedelem esetén szükséges önerő mértékéről is tudnak tájékoztatást adni.

További kérdés esetén Szakértőink telefonon és személyesen egyaránt elérhetők. A lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet iroda elérhetőségét ITT tekintheti meg.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

8 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv.
Ilyen cipőben járunk mi is, csak annyiban más, hogy nekünk számlára érkezik minden bér. Ha jól olvasom, van olyan hitelintézet, ami elfogadja hétnek a napi díjazást is.
Megtudhatom melyik ez a bank?

Szép estét!
Segítségre lenne szükségem. Férjemmel nem tudunk dülőre jutni egy dologgal kapcsolatban.
Férjem hivatásos gépkocsi vezető, minimálbérre van bejelentve, (+ napi díj), viszont a havi átlag jövedelme 520-600 Ft között mozog.
Kérdésem az lenne, hogy a bank melyik keresettel fog számolni a minimálbér összegével, vagy a ténylegese havi nettó kersesetével (bankszámlára érkezik minden hónapban munkabér jogcímen)?
Köszönöm szépen.

Üdvözlöm!
Ház vásárlásán gondolkozun a párommal. Három gyermekünk van. A feleségem jelenlegi jövedelme 100e Ft ápolási + 48e Ft családi pótlék! Az én jövedelmem kicsit bonyolultabb, én napi dijjal külföldön dolgozom! Rendszeres jövedelmem azokon a hónapokon mikor kint vagyok 600 ezer Ft. Ez egy évből 9 hónapot jelent. Egyébb idöszakban pl. most (dec, jan, feb,) minimálbért kapok! Az utalás rendszeresen ahhoz a bankhoz érkezik (OTP), ahol a lakáshitelt szeretnénk felvenni! 5,5 millió hitelt szeretnénk felvenni és 3 millió önerővel rendelkezünk!
Van-e lehetőségünk ekkora kölcsönt felvenni, ha napi bérrel dolgozok külföldön?
Köszönöm a válaszát.

Üdvözlöm.
Ferenc vagyok. Lakásvásárlás előtt állunk, de kamionosként dolgozom. Sajnos minimálbérre vagyok bejelentve, de minden kint töltött napra kapok 50 Euró napidíjat. Sajnos csak a bankszámlámon van nyoma, mert a szerződésemben konkrétan nincs leírva, hogy kapunk napidíjat, csak az hogy adható.
Az OTP sajnos elutasított, mert nem szerepel konkrétan a munkaszerződésemben a kapott napidíj összege, illetve a jövedelemigazoláson is csak a minimálbér van. De a bankszámlán van nyoma minden hónapban.
Feleségem is dolgozik, 140.000 Ft a nettó jövedelme, az enyém 85.000 + napidíj.
Érdeklődnék, hogy tudnak-e segíteni, olyan bank ajánlásával, amely elfogadja a napidíjat, ebben a formában.