Kamattámogatott lakáshitel igénylése külföldi eladó esetén

Az lenne a kérdésem, hogy kamattámogatott lakáshitel esetén milyen törvényi előírásoknak kell az eladónak megfelelni?
Én magam jogosult lennék a hitel felvételére, de mivel az eladó (és egyben a lakás építtetője) szlovák cég, ezért a bank ügyvédei rettenetes módon kötekednek és már hónapok óta húzódik a kérelem elbírálása. Olyan dokumentumokat követeltek a cégen, ami a szlovákiai bejegyzéshez nem szükséges, hivatalosan bejegyzett szlovák fordító fordítását nem fogadták el az alapító okirat esetében, ezért nekem ezt is, sok mást is duplán kellett megfizetni. Mondanom sem kell, hogy már nekem kellemetlen, hogy az önerőt hónapokkal ezelőtt lefizettem, egyszer már módosítottunk fizetési határidőt, illetve az én hitelem miatt ugráltatóm az eladót.
További kérdésem lenne, hogy milyen szervhez fordulhatok, amennyiben vitatni kívánom a bank álláspontját: a PSZÁF-hez vagy valamely bírósághoz?
Előre is köszönöm a segítséget.
Zsuzsa

Kedves Zsuzsa!

Hogy kamattámogatott hitel igénylése esetén pontosan milyen feltételeknek kell megfelelnie az eladónak, ez bankonként némileg eltérhet. Ezért ez esetben az adott bank előírása mérvadó. Javasoljuk, ügyének tisztázása miatt elsőként kérje a PSZÁF állásfoglalását.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x