Jövedelemigazolás benyújtására nemcsak hitel, hanem lízing esetén is szükség van. A következő összegfoglalónkból megtudhatja, hogy lakáslízinggel foglalkozó pénzügyi partnereink egyike – a munkaviszony típusától függően - milyen jövedelemigazolást fogad el lízingkonstrukció igénylése esetén.

Ha Ön alkalmazotti státuszban dolgozik, akkor munkáltató igazolás kitöltésére van szükség, mely igazolás nem lehet 30 napnál régebbi. A munkabért bankszámla kivonattal is alá kell támasztani, melyből általában az utolsó kéthavi kivonatot kell mellékelni. Amennyiben a hiteligénylő jövedelme nem folyószámlára érkezik, akkor APEH jövedelemigazolás benyújtása szükséges, mely akkor fogadható el, ha a teljes évre ugyanazon munkáltatótól származó jövedelemre vonatkozik. Bizonyos feltételek mellett a munkabér az utolsó háromhavi bérjegyzékkel is igazolható.

Amennyiben Ön külföldön végzi jövedelemszerző tevékenységét, akkor nem elegendő a 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás, hanem szükség van munkavállalói, vagy a munkavállalás helyétől függően tartózkodási engedélyre is. Ezen kívül mellékelni kell a külföldi munkaszerződést vagy a munkabért tartalmazó utolsó hat havi folyószámla kivonatot és a külföldi adóhatóság bruttó jövedelmet és annak adótartalmát igazoló dokumentumát.
Egyéni vállalkozó esetén meg kell lennie a lezárt üzleti évnek és legalább 1 éves működés szükséges. A rendszeres bevétel igazolásának módja: APEH jövedelemigazolás és nemleges adótartozásról kiállított, 30 napnál nem régebbi APEH igazolás. A vállalkozói igazolvány benyújtása szintén kötelező.

Ha társas vállalkozás tulajdonosa vagy közvetlen hozzátartozója kíván lízingkonstrukciót igénybe venni, akkor benyújtásra kell kerülnie mind a munkáltatói igazolásnak és munkabért tartalmazó utolsó kéthavi bankszámla kivonatnak, mind pedig az APEH által kiállított jövedelemigazolásnak. Továbbá a társas vállalkozásra vonatkozóan nemleges adótartozás igazolás is szükséges. A társas vállalkozásnak ugyancsak minimum egy éve működnie kell.
Nyugdíjas igénylő esetén vagy nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonatot, vagy nyugdíjszelvényt kell bemutatni a nyugdíjas igazolvány másolatával együtt.

A lízingbevevőnek mindenkor szükséges legalább a minimálbérnek vagy a minimális öregségi nyugdíjnak megfelelő jövedelmet igazolnia. Amennyiben ez az előírásoknak megfelelően leigazolásra kerül, akkor az alábbi nem munkaviszonyból származó bevételek elfogadására is van lehetőség: ingatlan bérbeadásból származó jövedelem, megbízási szerződés alapján szerzett jövedelem, mely vállalkozói számlára érkezik, osztalék, életjáradék.

A Hitelnet irodáiban és Partnereinél a lízingügylet elindítása előtt van lehetőség az ügylet előzetes bírálatára is, mely a benyújtott jövedelemigazolások alapján történik. Az előzetes hitelbírálattal kapcsolatban keresse Tanácsadóinkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
1 Kérdések és válaszok
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

szeretnék érdeklödni,hogy aktiv bárosok igénybe tudják-e venni a lakáslizinget.Jövedelmem a gyes+munkabér+családipótlék.