Tisztelt Hitelnet!

A mi problémánkra sajnos még nem találtam magyarázatot, ezért szeretném Önöknek részletezni.

Szóval 2 gyermekünk van, illetve úton a 3. Mindketten egy olyan multinál dolgozunk már 10-12 éve, ahol a jelenlegi gazdasági helyzetre hivatkozva több száz dolgozót építettek le. Viszont a mi munkánk továbbra is megvan. Illetve a feleségem Gyed-én tartózkodik otthon a kisebbik gyermekkel. Szóval 10+15 millió forintos CSOK konstrukciót szeretnénk kihasználni egy új építésű ingatlanra.

Minden dokumentummal a kezünkben az igénylést megindítottuk, majd 2 napra rá vissza is hívtak a bankból (itt bankolunk közös számlán), hogy nagyon sajnálják bőven elegendő lett volna a jövedelem is, illetve minden papír rendben volt, de el kell hogy utasítsanak. Indokolni pedig nem kötelesek. Mind ezt szóban…

Kisebb-nagyobb kutakodás után rádöbbentünk, hogy számos ugyanennél a nem kis multinál dolgozó igénylőt is elutasítottak mindenféle indok nélkül. Továbbá sajnos úgy számolunk, hogy mire másik pénzintézetnél ezt a hitelt el tudjuk intézni, addigra nem vehetjük majd igénybe az újonnan bevezetett jelzáloghitel elengedést, mivel akkora vélhetően meg fog születni a 3. gyermekünk is.

Igazából a kérdésem arra irányulna, hogy jogszerű bármilyen írásbeli vagy szóbeli indok nélkül elutasítani egy amúgy minden feltételnek megfelelő család, akiknek évek óta folyamatos munkaviszonya van? Vagy csak híresztelésekre alapoz a bank a már elbocsájtott dolgozók miatt?

Köszönöm.
Gábor

Kedves Gábor!

A hiteligénylés során a hitelkérelem elutasításának okáról valóban nem köteles tájékoztatást adni a pénzintézet. A leírtak alapján csak találgatni lehet, hogy adott esetben mi az elutasítás oka. Ez minden bizonnyal összefügg a járvány miatt jelenleg kialakult gazdasági helyzettel. Több olyan iparág is van, amely jelenleg válságérzékeny üzletágnak minősül. Ilyen például a turizmus, vendéglátás, szórakoztató- és szolgáltatóipar, gépjármű-gyártás és kereskedelem, stb. Az ilyen területről származó jövedelmet a bankok nem vagy csak korlátozottan veszik figyelembe.

Tartozáscsökkentő támogatásra akkor lehetnek jogosultak, ha a lakáscélú kölcsönszerződés még a gyermek születése előtt kerül aláírásra. Egy lakáshitelnél minimum 5-6 hetes átfutási idővel kell számolni. A támogatás igénybevételét tehát nagyban befolyásolja, hogy mikor születik a gyermek.

Véleményünk szerint azonban meg kellene próbálni másik hitelintézetnél is a lakáshitel felvételét. Ebben Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Kérjük, töltsék ki online adatalapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőink meg tudják tenni az előzetes egyeztetéseket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése