Tisztelt cím!

A honlapunkon szereplő összes dokumentumot átolvastam a fészekrakó hitellel kapcsolatban, de nem tudtam saját körülményemet behatárolni velük. Van egy lakásom amit fészekrakó hitellel vettem közösen a feleségemmel és ezt a lakást fogom most eladni. Ha a lakást eladom akkor ugye ingatlan nem lesz a birtokomban és nem is töltöttük még be a felső korértékhatárt. A kiszemelt ingatlanomat így már meg tudom e ismét a fészekrakó hitel keretein belül vásárolnom vagy erre van e még bármilyen szabály aminek meg kell, hogy feleljek?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm.

Üdv.: K.Gergő

Kedves Gergő!

A fiatalok lakáskölcsönéhez kapcsolódó állami kezesség vállalásának és érvényesítésének részletes szabályairól szóló, 4/2005. (I.12.) Kormányrendelet nem tartalmaz arra vonatkozó tiltást, hogy a fészekrakó hitel ne tudná újra igénybe venni. A hitelkérelem beadásakor nem lesz ingatlan a nevén, tehát ennek az előírásnak is eleget tesz.

A fészekrakó hitel finanszírozási aránya időközben változott. A korábbi finanszírozási arány (forgalmi érték 90%-a) helyett jelenleg a lakás értékének legfeljebb 70%-ig nyújtható a hitel. A kölcsön a jelenlegi előírások szerint kizárólag forintban igényelhető.

Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s Hiteltanácsadóink ismertetni fogják az igényeinek megfelelő fészekrakó lakáshitel konstrukciókat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Olyan hírt hallottam, hogy csak köztisztviselők élhetnek a fészekrakó hitellel. Az a kérdésem lényege valójában, hogy a fenti kitételeknek megfelelő átlagos magyar állampolgár is kaphat ilyen hitelt?

Használt lakás szeretnék vásárolni és felújítani is, mivel jelenleg nincs lakható állapotban. 3 hónapja van munkaviszonyom, de csak határozott idejű szerződéssel. Ebben az esetben igényelhetek fészekrakó program keretében hitelt?