Tegnapelőtt a 17 órai rövid hírekben (neo fm) hallottam, (felkaptam a fejem rá, de pontosan nem emlékszem), hogy készül valamilyen új rendelet végtörlesztéssel kapcsolatosan, a jó adósok számára is 180.-Ft/CHF alapon rögzített árfolyamon 2012. áprilisától.
Mennyire igaz a hír? – hol tekinthető meg részleteiben?
Köszönöm a válaszukat.
Viki

Kedves Viki!

Igaz a hír. Az Ön által hallott hírek az árfolyamrögzítésre vonatkoznak. Ez azt jelenti, hogy szerződésszerűen teljesítő (vagyis “jó adósok”), illetve a 90 napi késedelmet meg nem haladó késedelembe esett deviza jelzálogadósok kérhetik devizahitelük rögzített árfolyamon történő törlesztését. A tervezet szerint az árfolyamgát rendszerébe 2012. év végéig léphetnek be az érintettek, s 2016. év végéig lesz biztosított a fix árfolyamon való hiteltörlesztés.

Erre vonatkozó törvénymódosítás eddig még történt, a közeljövőben azonban várható. Az árfolyamrögzítés pontos feltételei akkor válnak ismertté.

Az árfolyamrögzítéssel kapcsolatos – eddig ismert részleteket – IDE kattintva olvashatja.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

14 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Érdeklődnék, hogy ha decemberben benyújtottam az igényt végtörlesztésre, azóta sikerült megszereznem a szükséges pénzösszeget is, akkor törleszthetek-e a végső határidő előtt az FHB-nál? Van-e erre valami mód?
Fontos lenne a jelzálog mielőbbi törlése miatt!!!

Most kaptam a bankomtól a levelet, miszerint elutasították az árfolyamrögzítésre vonatkozó kérelmemet, mivel a ház értéke meghaladja a 30 millió forintot. Ez valóban kizáró ok? Tehetek egyáltalán még valamit?

13.000 CHF hitelem van még 10 évre. Beadtam a végtörlesztés kérelmét a CIB Bankba. Kb. 500 ezer HUF kellene befizetnem, 2 M maradna a hitelem, kb. 16% forinthitel kamaton.
Segítségüket kérném, az áprilisban induló árfolyamrögzítéssel jobban járhatok? Mindenki 20 évről beszél, hogy nekik az utóbbi kedvezőbb! És 10 évnél?
Köszönöm a segítségüket.

Voltunk az OTP-ben a fix törlesztőrészlet miatt, miszerint 180 Ft-tal lehetne fizetni a CHF-t. Azt mondták, hogy csak az igényelheti, aki 180 Ft alatti CHF-et fett fel.
Erről sehol nem olvastam. Igaz ez?

Tisztelt cím!
Azok a hitelfelvevők is jogosultak az árfolyamrögzítésre, akik 2009. után vették fel a szabad felhasználású hitelüket??

Az új típusú Gyűjtőszámla-hitelt kérhetik a munkanélküliek is?

Az lenne a kérdésem, hogyha én bejelentettem a banknál, hogy végtörlesztek, és sajnos kiderült, hogy mégsem tudok, akkor az árfolyamrögzítésről már lecsúsztam? Illetve még egy kérdés. Ha kértem már korábban árfolyamrögzítést (sokan nem tudják, de ez már régóta létezik, mi két éve kértük), és a rögzítés vége hamarosan (március eleje) lejár, akkor is tudom kérni az újabb 5 éves rögzítést?
Előre is köszönöm a választ!