Jelzáloghitel igénylése esetén Önnek lehetősége van Lakás-takarékpénztárral kombinált konstrukció igénylésére. Ez a hiteltermék ötvözi a hagyományos jelzáloghitel és a lakás elő-takarékosság állami támogatása révén biztosított előnyöket.

Jelenleg e konstrukció lakáscélú tervek megvalósításához igényelhető, 2009. július 1-től már nincs lehetőség arra, hogy szabad felhasználású hitel esetén is éljen ezzel a lehetőséggel.

A Lakás-takarékpénztárral kombinált hitel lényege, hogy Ön a megkötött Lakás-takarékpénztári szerződés alapján havi megtakarítást fizet, s az ehhez járó állami támogatást, valamint kamatait piaci kamatozású lakáshitele törlesztésére fordíthatja.

A Lakás-takarékpénztárral kombinált kölcsön előnyei:

  • Igénybe vétele esetén akár 15-20 %-kal csökkenthető az Ön törlesztési kötelezettsége a normál hitelkonstrukciókhoz képest.
  • A megtakarítás ideje alatt az Ön hitele türelmi idős, ami azt jelenti, hogy az adott pénzintézet felé csak kamatot és esetleges kezelési költséget fizet.
  • A Lakástakarék-pénztár megtakarítási számlájára befizetett megtakarítás után évente 30 %-os, legfeljebb 72 000.- Ft állami támogatás jár.
  • A 15-20 %-os törlesztő részlet különbözete miatt a tervezett havi fizetési kötelezettség változatlanul hagyása mellett magasabb hitelösszeg igényelhető.

A Lakás-takarékpénztárral kombinált hitel törlesztése

A megtakarítási idő alatt - mely lakáscélú felhasználás esetén jelenleg 4 év lehet – Ön az adott bank felé kamatot és esetleges kezelési költséget fizet, a Lakás-takarékpénztárba pedig az LTP szerződésének megfelelő összegű megtakarítást. Az úgynevezett türelmi idő alatt tőkefizetésre nem kerül sor, ebben az időszakban a fennálló tőke tehát nem csökken. A megtakarítási idő lejárta utána az állami támogatás, valamint a betéti kamatok összege fogja csökkenteni a fennálló tőketartozást. Ezt követően hiteltörlesztése annuitásba fordul. Ez azt jelenti, hogy Ön adott bank felé egyenlő összegű havi törlesztés fizetésére kötelezett, amely összeg, mint a kamatot és esetleges kezelési költséget, mind a tőkét csökkenti. A Lakás-takarékpénztár felé fizetendő megtakarítás megszűnik. Újabb Lakás-takarékpénztári szerződés megkötésével azonban van lehetőség az állami támogatás további igénybe vételére.

Lakástakarék-pénztárral kapcsolatban részletesen tájékozódhat a Hitelnet irodáiban, melyek az ország egyre több pontján megtalálhatók. A hitelezés területén napra kész információkkal rendelkező kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére személyesen, telefonon vagy e-mailben, de honlapunkon keresztül kérhet személyre szóló díjmentes ajánlatot is minden kötelezettség nélkül.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése