Ha hitelfelvétel során volt már kölcsönkérelmi nyomtatvány az Ön kezében, akkor biztosan emlékszik arra, hogy némely esetben nem is olyan egyszerű egyes kérdések megválaszolása illetve a hitellel kapcsolatos szavak útvesztőjében való eligazodás.

Amennyiben Ön már megtalálta a számára legkedvezőbbnek tűnő hitelkonstrukciót, akkor is érdemes a Hitelnet irodáihoz fordulni, ezzel ugyanis megkímélheti magát a kölcsönkérelmi dokumentáció összeállításának fáradalmaitól. Hitelügyintézéssel foglalkozó kollégáink pillanatok alatt elvégzik a dokumentumok pontos, hiánytalan kitöltését, nem kevés munkától megkímélve ezzel az e téren tapasztalatlan ügyfeleket. A hitelkérelmi dokumentáció összeállítása, majd adott pénzintézethez való eljuttatása a Hitelnet irodáiban nem jelent kiadást az Ön számára!

A kölcsönkérelmi nyomtatványok első része általában a személyes, munkahelyi és demográfiai adatokat tartalmazza. Ehhez kérjük, feltétlenül hozza magával érvényes személyes okmányait: személyi igazolványát, lakcímkártyáját, adókártyáját. Nem árt utánanézni annak sem, hogy melyik pénzintézet az Ön számlavezetője, mióta rendelkezik folyószámlával az adott banknál, valamint szükséges bankszámla számának megadása is.

Az ingatlant terhelő munkáltatói, önkormányzati vagy pénzintézeti jelzáloghitelek, esetleges ingatlanfedezet nélküli áruvásárlási hitelek, autóhitelek, személyi kölcsönök, továbbá hitelkártya tekintetében szükség van minden olyan információra, mely az adott kölcsön összegére, típusára, a havi törlesztő részletére, futamidejére, a fennálló tartozás nagyságára vonatkozik. Ezen információk megadásához elegendő a meglévő kölcsönszerződések előkészítése.

A fedezetül felajánlott ingatlannal kapcsolatos adatok feltétlenül szükségesek jelzáloghitel esetén. A legfontosabb erre vonatkozó információ a fedezeti ingatlan pontos címe és helyrajzi száma. Amennyiben rendelkezik az ingatlan biztosítással, célszerű annak a legfrissebb indexált példányát magukkal hozni, így könnyen kikereshetők a szükséges adatok, mint a biztosító társaság neve és a vagyonbiztosítás kockázatviselésének kezdete. Társasházi lakások esetén gyakran előfordul, hogy maga a teljes épület együtt van biztosítva úgynevezett tömbbiztosítás formájában. Ekkor elég azt tudni, hogy melyik az illetékes biztosító, mert kollégáink ez alapján már közvetlenül a biztosító intézettől tudják beszerezni a kívánt adatokat.

A hiteligénylő háztartásának bevételét és kiadását szintén részletezni kell a kölcsönkérelmi nyomtatványban. A bevételi oldal adatait a munkáltatói igazolás tartalmazza. A kiadási oldalon egyrészt a rendszeres háztartási kiadások (élelmiszer, ruházkodás, közlekedés, szórakozás, oktatás, egészségügy, művelődés, stb.), másrészt a lakásfenntartás havi költségei (közös költség, szemétdíj, lakásbiztosítás, adó, áram, víz, fűtés, csatorna, gáz, telefon) kerülnek számbavételre.

A kölcsönkérelem pontos kitöltése nagy jelentőséggel bír a pénzintézeteknél, ugyanis hiányosan kitöltött nyomtatványt a bankoknak nem áll módjukban átvenni. Szakértő kollégáink viszont kellő tapasztalattal rendelkeznek e téren is, tehát jelzáloghitel kérelme ügyintézését is nyugodtan a Hitelnetra bízhatja.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése