Jelzáloghitel igénylésekor elfogadható jövedelmek

Ingatlanfedezet bevonása mellett igényelt jelzálogkölcsönök esetén ugyan jelenleg még van lehetőség jövedelem igazolás benyújtása nélküli hitel igénylésére kizárólag lakáscélú tervek megvalósításakor, azonban a lakossági hitelezés gyakorlata azt mutatja, hogy az esetek többségében szükség van a megfelelő jövedelmek igazolására.

A következő felsorolásból Ön is megtudhatja, hogy melyek a bankok által elsődlegesen elfogadott jövedelem típusok:

 • Legalább 3 hónapja meglévő, határozatlan időre szóló munkaviszonyból származó jövedelem.
 • Legalább 3 hónapja meglévő, határozott időre szóló munkaviszonyból származó jövedelem, amennyiben a munkaviszony még további 6 hónapig fennáll, vagy a munkáltató kiállítja a továbbfoglalkoztatásra vonatkozó szándéknyilatkozatot.
 • Nyugdíj
 • Véglegesített rokkant nyugdíj
 • Özvegyi nyugdíj
 • PHD ösztöndíj
 • Átalányadózók nem alkalmazottként szerzett jövedelmei
 • Ügyvédek nem alkalmazottként szerzett jövedelmei
 • Orvosok nem alkalmazottként szerzett jövedelmei
 • Közjegyzők nem alkalmazottként szerzett jövedelmei

Kiegészítő jövedelemként – legalább a minimálbér megléte mellett – az alábbi jövedelmek fogadhatók el:

 • TGYÁS
 • GYED
 • GYES
 • Gyermektartás
 • Családi pótlék
 • Osztalékból származó jövedelem

Amennyiben az elfogadható jövedelmével kapcsolatban további kérdései merülnének fel, keresse a Hitelnet kollégáit, akik készséggel állnak rendelkezésére bármilyen hitellel kapcsolatos kérdésben. A honlapunkon található jelzáloghitel kalkulátor segítségével pedig Ön is pillanatok alatt kiszámolhatja az aktuális törlesztő részleteket forint, euró és svájci frank alapon egyaránt! Teljes körű hitelügyintézéssel állunk ügyfeleink rendelkezésére!Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézés is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
10 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy mely pénzintézetek fogadják el Magyarországon a PhD ösztöndíjat, mint jövedelmet, szabad felhasználású jelzáloghitel esetén. Lakással rendelkezem, az ösztöndíjam összege pedig havonta nettó 200.000 Ft. Amennyiben más konstrukciót vagy megoldást is tudnak ajánlani, azt is megköszönöm!

Kedves Csaba!
Hitelfelvételhez kizárólag rezidensi ösztöndíj fogadható el akkor, ha legalább 3 hónapja kapja és még várhatóan legalább 12 hónapig kapni fogja. Ha ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják ismertetni az elérhető hitelkonstrukciókat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdvözlöm!
Kérdésem a következő volna. Főállásban dolgozom közalkalmazottként. Szakmai minimálbért kerese.
Jövedelemnek a bankok elfogadják a megbízási szerződéssel beérkező bért is? Alapbéremen kívül van több megbízási szerződésem és tisztelet díjú bérem is. Mindez rendszeres kettő év és a jövőben is biztosított.
Köszönöm.

Kedves Miklós!
Megbízási szerződésből származó jövedelem és tiszteletdíj is elfogadható. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink szermélyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önnek az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Üdvözlöm!
Szeretném megkérdezni, hogy 140.000 Ft/hó PhD ösztöndíjra lehet felvenni 2 millió Ft jelzáloghitelt? A ház több milliót ér, ami a fedezet lenne. Más jövedelem nincsen.
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Dóra
Jelzáloghitel felvételénél rezidensi ösztöndíj fogadható el, ha a jogosult az ösztöndíjat várható még 12 hónapig kapja és már legalább 3 hónapja kapja.
Egyéb ösztöndíj nem fogadható el.

Fogyatékossági + nyugdíj 68.310 Ft. Elég-e a kölcsönöz (az illető 67 éves)? Még egy kérdés: a kiemelt ápolási díját miért nem veszik jövedelemnek?
Köszönöm.
Zoltán

Kedves Zoltán!
A megadott jövedelem sajnos nem elegendő bankpartnereinknél történő hitelfelvételhez.

Több forrásból adódó jövedelem összevonható lakásvásárlási hitel esetén?

Kedves Erika!
Az, hogy a különböző jövedelmek összevonhatók-e lakásvásárlási hitel igénylésénél, függ attól, hogy pontosan milyen forrásból származnak. Elvileg van lehetőség többféle jövedelemtípusból származó bevétel összevonására.


10
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x