Szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitelre lenne szüksége, de munkahelyén határozott időre szóló munkaszerződéssel alkalmazzák?

A hazai pénzintézetek többsége lehetőséget biztosít jelzáloghitel igénylésére abban az esetben is, ha az Ön munkaszerződése nem határozatlan idejű, hiszen egyre több munkáltató köt határozott idejű munkaszerződést munkavállalójával.

A hitelezési gyakorlatban azt tapasztalhatjuk, hogy egy-egy banknál más-más feltételeket támasztanak a határozott időre szóló munkaszerződés elfogadásával kapcsolatban.

Vezető pénzintézeteink egyikénél az alábbi két esetben fogadható el a határozott idejű munkaviszony:
Ön legalább 3 hónapja rendelkezik határozott idejű munkaviszonnyal és legalább 12 hónap hátra van még a lejáratig.

Az Ön határozott időre szóló munkaviszonyát legalább egyszer meghosszabbították és a legutolsó meghosszabbítás óta legalább 3 hónap eltelt, valamint legalább 12 hónapja alkalmazásban áll jelenlegi munkáltatójánál.

A Hitelnet kapcsolatban áll olyan pénzintézetekkel is, ahol határozott idejű munkaszerződés esetén elegendő a munkáltató részéről egy szándéknyilatkozat, amelyben arról nyilatkozik, hogy munkavállalóját a határozott időre szóló munkaszerződés lejárta után tovább kívánja alkalmazni, vagyis szándékában áll munkaviszonyát meghosszabbítani.

Amennyiben fenti feltételek egyike sem teljesül az Ön részéről, akkor lehetséges megoldásként szolgálhat a határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező adóstárs bevonása.

További részletes tájékoztatással kapcsolatban keresse a Hitelnet irodáit, ahol Kollégáink teljes körű hitelügyintézéssel várják Önt.

A hitelek aktuális havi törlesztő részletéről Ön is tájékozódhat a honlapunkon található Hitelkalkulátor segítségével a felvenni kívánt hitelösszeg és futamidő megadásával, valamint a hitelcél kiválasztásával. Konkrét hitelügylet esetén, a honlapunkon található űrlap kitöltésével személyre szóló ajánlat is kérhető díjmentesen. Kollégáink 1 munkanap alatt elkészítik az Ön számára legkedvezőbb hitelkonstrukciókat tartalmazó ajánlatot.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlet!
Lakáshitelt szeretnék felvenni a jövőben. A gond az, hogy a munkáltatóm határozott idejűvé tette a munkaszerződésemet, mely július 31.-ig szól.
Ilyen esetben is tudok felvenni lakáshitelt?
Olvastam, ha van a munkáltatóm részéről egy szándéknyilatkozat, hogy tovább alkalmazna, akkor talán van némi remény.
Köszönöm a segítséget!