Jelzáloghitel házvásárláshoz

Üdvözlöm!

Találtam egy 85 m2 tégla építésű ingatlant Budapesttől 25 km-re 3.000.000.- Ft-ért. Úgy érzem a forgalmi értéke sokkal több, így nem szeretném kihagyni a lehetőséget ami elém pottyant, főleg hogy 2 gyermekkel lakunk párommal albérletben 7 éve és lassan már kifizettünk egy lakásra való pénzt havonta másoknak. Sajnos nem rendelkezünk félretett pénzel és én bárlistára kerültem.

Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e jelzáloghitelre megvásárolnom az ingatlant, önerő nélkül, hiszen az ingatlan sokkal többet ér mint amennyiért árulják?
Vagy ha sikerülne találnom valakit, aki megfinanszírozná nekem a vételárat készpénzben, akkor kapnék-e a tulajdonomba került ingatlanra jelzáloghitelt, hogy visszafizessem a kölcsön kapott készpénzt?

István

Kedves István!

Amennyiben a ház tényleges forgalmi értéke valóban több mint a vételár, akkor elképzelhető, hogy lehetőség nyílna a vételár 100%-os meghitelezésére. Problémát ez esetben azonban a BAR lista jelent. Jelenleg ugyanis sem aktív, sem passzív BAR státusz esetén nem nyújtanak a pénzintézetek hitelt. Báros ügyfél nemcsak lakáshitel felvételére nem jogosult, hanem szabad felhasználású jelzáloghitelt sem kaphat a tulajdonában lévő ingatlanra.

Ha lenne olyan személy, aki megfinanszírozza Önnek a vételárat, akkor Ön a kölcsön visszafizetéséhez csak azt követően tudna hitelt igényelni, ha lekerül a BAR listáról. Az adatokat a passzív státuszt követő 1 év után törlik a rendszerből. Hogy ekkor hitelképes lenne-e az egyéb szempontok alapján, erre előzetes hitelbírálat után tudunk válaszolni.

Jelenleg sajnos nem tudunk az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő jelzáloghitel ajánlatot készíteni.
 


Utolsó módosítás: 2021. január 05. keddFeliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Családi ház vásárlása, jelenlegi ingatlanunk lesz az "önerő", melynek értéke 12,5M Ft, a megvásárolni kívánt ingatlan értéke 24,5M Ft, a különbözetet, 12M Ft-ot hitelből kívánjuk fedezni (csere-adásvétel, mind2 ingatlan Bp, III. ker). Havi b. összkeresetünk férjemmel 510e Ft. Biztosra szeretnénk tudni, hogy hitelképesek vagyunk erre az összegre. Én az Erste-nél vagyok Premium számlás, a férjem a Citibanknál Premium számlás (hitelkártyás /havi 720e. Ft hitelkerettel/ ügyfél. A hitelt 30-35 éves futamidővel igényelnénk.
Köszönettel: Kriszta

A hitelképesség vizsgálathoz a fent megadottaknál részletesebb informácókra van szükség. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat választ adva néhány rövid kérdésre, majd ezt követően Hitelszakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot!

Olyan problémám lenne, hogy minimálbéres a keresetem és házat vásárolnék, de a bérem nem haladja meg a havi 80.000 Ft-ot.Több éve itt van a munkaviszonyom. Annyi lenne a kérdésem, érdemes nekiállni ezzel a keresettel egy ház vásárlásnak vagy sem?

Házasságban élek. Szeretnék venni egy használt házat magam részére. Be kell-e vonnom a házastársamat a kölcsönbe annak ellenére, hogy a tudtán kívül szeretnék házat venni, de még nem vagyunk elválva?


6
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x