Jelzáloghitel szeretne felvenni ingatlanfedezettel és nincs tisztában a feltételekekel? Nem tudja, hogy a törvényi szabályozás hogyan érintette a deviza alapú jelzáloghitel igénylés feltételeit?

A hatályos törvényi szabályozás értelmében szabad felhasználású jelzáloghitel vagy lakáshitel kizárólag forint alapon igényelhető, deviza alapú jelzálogjog ezekre a hitelcélokra nem jegyezhető be.

Deviza alapú jelzáloghitel kiváltása esetén az alábbi szabályokat kell figyelembe venni:

  • Svájci frank alapú jelzáloghitel kiváltható svájci frank, euró és forint alapú hitellel
  • Euró alapú jelzáloghitel csak Euró és forint alapú jelzáloghitellel váltható ki.
  • Korábban felvett Forint alapú jelzáloghitel csak forint alapúra váltható ki.

Deviza alapú jelzáloghitel kiváltás legfontosabb feltételei

  • Felmondott hitel nem váltható ki
  • Nem megfelelően fizetett jelzáloghitel nem váltható ki. Hitelkiváltás esetén minden esetben igazolni kell, hogy a kiváltani kívánt hitel problémamentesen volt fizetve.
  • Hitelkiváltás esetén rendelkezni kell a bank által elvárt jövedelemmel. Egyes partnereinknél csak erőteljes jövedelemvizsgálattal igényelhető jelzáloghitel, míg vannak olyan partnereink ahol már egy minimálbér is elég.
  • Forint alapú jelzáloghitelek esetén nem kell árfolyamkockázattól tartania.

Szeretné megtekinteni, hogy az elérhető legkedvezőbb kondíciókkal milyen havi részletek érhetők el? Próbálja ki honlapunkon található hitelkalkulátorunkat és kérje személyre szabott ajánlatunkat díjmentesen, kötelezettségek nélkül.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

1 Kérdések és válaszok
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

jo napot kivánok én érdeklődnék hogy,sajnos már egy ideje nem tudom fizetni a jelzálog hitelemet és atol tartok hogy, a bank el veszi a lakásomat anyiér amenyi hitel van rajta ha valami ujat tudnának mondani azt nagyon szépen meg kőszőném előre is tiszteletel jónás gyula.